Jul på TV 2021

Dette får du se på TV i jula

De beste julefilmene, Kvelden før kvelden, Tre nøtter til Askepott, God jul Norge - og ikke minst: Når går grevinnen og hovmesteren?

KVELDEN FØR KVELDEN: Tradisjonen tro blir det underholdning med mat, musikk og Hertuginnen og hovmesteren på NRK lille julaften. Årets programledere er Marte Stokstad og Mikkel Niva. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK
KVELDEN FØR KVELDEN: Tradisjonen tro blir det underholdning med mat, musikk og Hertuginnen og hovmesteren på NRK lille julaften. Årets programledere er Marte Stokstad og Mikkel Niva. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Jul er tradisjoner - og for mange blir det ikke skikkelig jul uten de vante programmene på TV: Lille julaften blir ikke den samme uten ribbesteking «live» fra NRK eller TV2 - i programmene Kvelden før kvelden og God jul Norge.

Og selvsagt må du se Grevinnen og hovmesteren - som så mange år før. I år er det faktisk 41 år siden den ble sendt på NRK første gang.

Men når går egentlig Grevinnen og hovmesteren 2021?

Ifølge NRK, sendes sketsjen rundt klokka 21.00.

Her er noe av det du får se på TV denne jula på NRK, TV2 og TV Norge:

Kvelden før kvelden

Kvelden før kvelden er jo Lillejulaften - men det er også programnavnet NRK har brukt på lillejulaften-sendingen sin i mange år. Her er storkanalenes lillejulaften-sendinger:

 • NRK «Kvelden før kvelden»:

Programledere er Marte Stokstad og Mikkel Niva. NRK kan videre friste med gjester som komiker Herman Flesvig, Lars Berrum og Henriette Steenstrup. Det skal være musikalske innslag av Astrid S, Stjernekamp-vinner Bjørn Tomren og Sebastian Zalo. TV-kokken som skal guide deg gjennom julematen på NRK i år er Reneé Fagerhøi. Herborg Kråkevik skal runde av kvelden med å synge jula inn sammen med blant annet Kåre Conradi og Mathias Eik.

Kvelden før kvelden varer fra 19.45 til 23.10.

 • TV2: «God jul Norge»

TV2 starter opp julestemninga allerede fra klokka 08 lille julaften, med programmet «God jul Norge». Og dette går også på julaften fra samme tid.

Julestemningen skal serveres fra Aker brygge av Cathrine Fossum, Espen Fiveland og Wenche Andersen. Kanalen lover spennende gjester, musikk og julemat. På julaften kommer «Blomster-Finn» Schjøll med inspirasjon til pynting av julebordet.

Lille julaften og julaften sender TV2 God jul Norge - med Cathrine Fossum, Espen Fiveland, Finn Schjøll og Wenche Andersen. Foto: TV 2 / Espen Solli
Lille julaften og julaften sender TV2 God jul Norge - med Cathrine Fossum, Espen Fiveland, Finn Schjøll og Wenche Andersen. Foto: TV 2 / Espen Solli Vis mer

Julaften på TV

Du kommer kanskje ikke helt i julestemning uten en sving innom Reisen til julestjernen, Tre nøtter til Aspepott, Disneys jul og så videre?

Dette kan du se på julaften fram til jula ringes inn:

 • NRK:

Starter med Julemorgen og fortsetter gjennom for- og ettermiddag med blant annet den klassiske Tre nøtter til Askepott, Donald Duck og vennene hans, Pippi Langstrømpe, Reisen til Julestjernen og Snekker Andersen.

Sølvguttene synger som vanlig jula inn kl. 17.00.

 • TV2:

Starter med «God jul Norge» klokka 8.10. Fra 11.50 vises «God jul, mr. Bean», før Caprino-klassikere rulles ut fra 12.35: «Gutten som kappåt med trollet», «Reveenka», «Sjuende far i huset», «Veslefrikk med fela», «Karius og Baktus» og «Askeladden og de gode hjelperne». «Askeladden - I Dovregubbens hall», som er en film fra 2017, sendes kl. 14.45.

Beste julefilmer 2021

Vi skal ikke kåre de beste julefilmene - for det vil avhenge mye av tradisjoner og hvilken filmsjanger du liker.

Har du Netflix, Disney+ eller andre streaming-tjenester har du selvsagt mange andre julefilmer å velge i, hele jula.

Men her er filmer du kan se på NRK og TV2 i jula:

Julaften:

 • Jul i Flåklypa, TV2, 19.40
 • I krig & kjærlighet, TV2, 21.20
 • Den spanske flue, NRK, 19.20
 • Fridtjofs jul, 21.15

Andre filmer i jula:

TV2:

 • Flåklypa Grand Prix og Love Actually, 1. juledag
 • «Olsenbanden»-filmene vises fra 20. desember på TV 2 Zebra. Filmene om «Olsenbanden jr.» vises fra 27. desember på TV 2.
 • Andre filmer på TV2 gjennom romjula: Astrid Lindgrens jul, Jul i vennebyen, Snekker Andersen og julenissen, Elf, Bohemian Rhapsody, Doktor Proktors prompepulver, Askeladden i Soria Moria slott, SVK: Store vennlige kjempe - og enda flere.

NRK:

 • Emil i i Lønneberget, Den siste Fleksnes.
 • NRK satser mye på krim- og dramaserier gjennom romjula:

Julenøtter, sport og øvrige juleprogrammer

NRK sender tradisjonen tro Julenøtter hver dag - som også i år er med Øystein Bache og Rune Gokstad. Første program går 1. juledag kl. 19.30. De satser også stort på krim- og dramaserier, blant annet Den nye dyrlegen 2; Jorda rundt på 80 dagar og krimserien Du skal ikkje drepe.

NRK har også diverse kavalkader over året som har gått: Året med kongefamilien, Underholdningskavalkade, Norge Rundt-kavalkade, Nyhetsåret og Sportsåret.

TV2 satser på humorserien Idrettsforeldre med Henrik Elvestad og programserien «Petter og Svein stikker» med Petter Uteligger. De sender også en serie om skipet «Queen Elisabeth 2» som har fått et nytt liv som flytende luksushotell i Dubai. Og så er det vintersport på kanalen.

NRK-serier kan forsvinne fra nyttår

Det er flere serier og innhold fra NRK som står i fare for å forsvinne fra arkivet fra nyttår - og som du kanskje vil bruke jula til å se?

Grunnen til at innholdet kan forsvinne er at det er en uenighet om betaling til frilansere og kunstnere som har bidratt til NRK-produksjonene, og som nå ønsker kompensasjon dersom innholdet skal ligge tilgjengelig på strømme-TV.

Dersom partene ikke blir enige om en ny avtale, må alle program som er sendt før 1997 bli fjernet fra arkivet seinest ved midnatt nyttårsaften, skriver NRK.

Nyere program som er sendt mellom 1997 og 2015 kan heller ikke publiseres digitalt.

Fram til 2019 betalte NRK er årlig vederlag for produksjonene, og i 2020 endte det med en foreløpig løsning for avgrenset bruk.

NRK opplyser at det ikke har vært noen avtale for de fleste produksjoner fra 1997 til 2015, for eksempel Himmelblå, Berlinerpoplene og Kodenavn Hunter, Kampen for tilværelsen og Koselig med Peis.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.