Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.
Det beste stedet å oppbevare vin, er i en kjeller eller et vinskap. Men det er ikke alle forunt å ha tilgang på dette - og kanskje har du heller ikke så mye vin liggende at det er et stort problem.
Men hvordan bør du egentlig oppbevare og lagre vinflaskene du ikke drikker med en gang?

Rådene til deg som vil samle på vin
Vi Pluss- Et kott, en kald bod eller i bunnen på et skap på soverommet er som regel gode plasser å lagre vin dersom du ikke har en kjeller eller et vinskap, sier Hege-Lill Hagen Asp i Vinmonopolet til Vi.no.
- Jevn temperatur viktigst
Hun understreker at jevn temperatur er det viktigste å huske på når det gjelder lagring av vin.
- Vin bør lagres mørkt og svalt og med en jevn temperatur, gjerne mellom 6 og 18 grader, sier Asp - og legger til at 12 grader gjerne settes gjerne opp som et ideal.

En risiko å kombinere disse medisinene med alkohol
Vi PlussHun forteller at vinen utvikler seg raskere ved høy temperatur enn ved lav temperatur.
- Over tid kan for høy eller lav temperatur, raske temperaturvariasjoner, lys og vibrasjoner gjøre at vinen taper seg.
- Kork-vin bør ligge
Å lagre vinen stående i et skap, kan være en dårlig idé, i alle fall om du har vinflasker med kork:
- Vin med naturkork bør ligge under lagring, slik at korken ikke tørker ut og vinen blir oksidert, forteller Asp.
Viner med skrukork kan imidlertid lagres både stående og liggende.

Godt voksen? Mengden alkohol som anbefales kan overraske
Tørr kork? Slik sjekker du
Tom Tyrihjell, leder for fagkommunikasjon i Vinmonopolet, sier til Vi.no at det ikke alltid er så lett å se om korken er tørket ut og vinen dermed er oksidert, uten at man åpner flaska.
- Men lav tappehøyde, at vinen har «sunket» ned i flasken, tyder på oksidasjon gjennom kork. Eventuelt så begynner det lekke vin ut fra korken, sier han.
Dersom flasken har stått i skapet, og du er usikker på om korken har tørket, kan du forsøke å la den ligge litt og se om vinen siver ut.
Hvor lang tid det tar for korken å tørke og at vinen kan oksidere, vil avhenge av både romtemperatur og luftfuktighet. Tørr luft tørker ut korken raskere.
- Kanskje tar det ett år - men det avhenger både av type kork og kvalitet, luftfuktighet og varme, sier Tyrihjell.
Velkommen til vårt kommentarfelt
Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.