Oppbevaring av kaffe

Dette bør du unngå

- Kaffen er ikke så sprek lenger etter ei uke. Men jeg tror det er høy toleranse for dårlig kaffe, sier kaffeekspert.

NEI, IKKE SLIK: Lys og luft er kaffens verste fiende. Oppbevarer du den slik, må du regne med at den taper seg i smak. - Husk at kaffe er ferskvare, sier Bjørn Grydeland i Norsk kaffeinformasjon. Foto: Kristin Sørdal
NEI, IKKE SLIK: Lys og luft er kaffens verste fiende. Oppbevarer du den slik, må du regne med at den taper seg i smak. - Husk at kaffe er ferskvare, sier Bjørn Grydeland i Norsk kaffeinformasjon. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Kaffetrakteren står sterkt i norske hjem - og spesielt blant eldre.

80 prosent av kaffedrikkende nordmenn over 60 år, har kaffetrakter hjemme.

- De eldre drikker mest kaffe og de drikker kaffen sort. Da kaffetrakteren virkelig etablerte seg på 80-tallet, og erstattet kaffekjelen, var 60 pluss-generasjonen på plass i egne hjem, og «alle» skaffet seg en trakter. Det ble rett og slett den foretrukne bryggemetoden, og har holdt seg siden. Akkurat som kokekaffen ble i generasjonene før, sier Bjørn Grydeland i Norsk kaffeinformasjon, informasjonskontoret for kaffe i Norge.

Men for best mulig traktekaffe er det visse tabber du bør unngå. Og du bør passe på å oppbevare filterkaffen riktig etter at du har åpnet posen - for best mulig smak.

Kaffe med en smak av fiskesuppe?

Du har kanskje også hørt det: Råd om å legge kaffen i fryseren eller i kjøleskapet for at den skal holde seg bedre.

Men ifølge Grydeland er det ingen poeng i dette - selv om han kommenterer at det nok heller ikke skader kaffen, i alle fall ikke dersom du emballerer den riktig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.