Eddik mot ugress

Det mest populære ugressmiddelet

Av alle råd, tips, triks og midler du kan lage og kjøpe i bekjempelsen av ugress: Eddik er favoritten.

EDDIK SOM UGRESSMIDDEL: De fleste sverger til eddik som ugressmiddel, ifølge en avstemming på Vi.no. Men det er ikke bare noe folket bruker - også gartneren bruker det når det trengs. Oppskriften kan du se nedenfor. Foto: Kristin Sørdal
EDDIK SOM UGRESSMIDDEL: De fleste sverger til eddik som ugressmiddel, ifølge en avstemming på Vi.no. Men det er ikke bare noe folket bruker - også gartneren bruker det når det trengs. Oppskriften kan du se nedenfor. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Ferien er over oss og selv om du kanskje har planlagt late dager på hytta eller hjemme, er det ikke alle som tar helt sommerferie.

Ugresset tar nemlig ikke ferie. For som Marianne Utengen, gartner i Det norske hageselskap, uttaler til Vi.no i denne artikkelen:

Ugress må jobbes med over langen - og skippertak mot ugress er en dårlig strategi.

Luking er gartnerens tips nummer én, sammen med det å tenke forebyggende når du skal plante: Ugressfritt er den beste basen, sammen med å plante tett - da blir det dårligere vekstvilkår for ugresset.

Men skulle du ha behov for hardere skyts enn luking, kan både eddik, kokende vann og andre triks fungere. Og det er ett ugresstips som seiler opp som storfavoritt:

Eddik er folkefavoritten

Vi.no har spurt leserne hvilket ugressråd de sverger oftest til. Og da er det ett råd som troner på toppen: Eddik.

- Hvilket ugressråd sverger du oftest til? er spørsmålet vi stilte leserne.

Her er hva de svarte:

  • Eddik: 35 prosent
  • Luking: 33 prosent
  • Kjemiske ugressmidler: 11 prosent
  • Kokende vann: 8 prosent
  • Lar ugresset være: 6 prosent
  • Salt: 5 prosent
  • Andre: 2 prosent
Velg riktig redskap til lukingen, så kan det til og med bli gøy. Hageblogger Anne Havåg Holter-Hovind gir deg tipsene. Video: Endre Vellene Vis mer

Slik lager du ugressmiddel med eddik

Luking er mest effektivt som ugressbekjempelse om du kommer i gang tidlig - altså på våren. Nå kan det hende løpet allerede er ganske kjørt - og du ønsker kanskje å teste ut eddik-rådet.

Her er gartneres oppskrift på eddikmiks til ugressbekjempelse:

Kjemiske ugressmidler er ikke noe planteekspertene anbefaler for annet enn der det er spesielt vanskelige ugress eller steder som kan gjøre det nødvendig.

- Hage skal være positivt, noe trygt og hyggelig – ikke flasker merket med skumle etiketter, røde varseltrekanter, døde insekter og fare for etsing, har Utengen tidligere sagt til Vi.no.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.