- Det er ikke bak portene på Tusenfryd, blant sukkerspinn og nordmenn uten kø-kultur, at kampen om sosiale ulikheter står

KOMMENTAR: Det er vel ikke i køen foran karusellene på Tusenfryd, etter at man har betalt 500 kroner per person for å komme inn, at kampen om sosiale ulikheter står?

HURTIGPASS I KØEN? Det er i hverdagen de sosiale forskjellene utspiller seg, ikke i køen på Tusenfryd. Foto: NTB
HURTIGPASS I KØEN? Det er i hverdagen de sosiale forskjellene utspiller seg, ikke i køen på Tusenfryd. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Man må nesten applaudere hylekoret som har fått det som de ville: Fornøyelsesparken Tusenfryd har gått tilbake på sitt nye konsept om en egen hurtigkø ved noen av attraksjonene, for de som ville betale ekstra.

Det har ikke manglet på høyrøstede stemmer som har fått kaste rundt seg med kommentarer om hvordan dette understreker sosiale forskjeller, A og B-lag - og hvor unorskt dette konseptet er.

Det er her jeg stusser:

Virkelig? Er det i køen foran karusellene, der de som allerede har hatt råd til å betale 500 kroner per hode for å komme inn i fornøyelsesparken, blant sukkerspinn, overprisede pølser og nordmenn uten kø-kultur, at kampen om sosiale ulikheter står? Er virkelig Tusenfryds hurtigpass det fremste og verste eksemplet på sosiale forskjeller i Norge i dag?

Det er i hverdagen de sosiale forskjellene utspiller seg, ikke i køen på Tusenfryd.

Men man må jo bare applaudere:

Nå slipper de allerede velbemidlede som kanskje har betalt 2000 kroner for en familie på fire, å betale ekstra for kø-pass fordi poden maser. Ja, for mange handler det kanskje om nettopp det: Å slippe maset. Å slippe å måtte vurdere og ta en beslutning rundt en ide de egentlig ikke synes noe om. For kanskje er det ikke egentlig pengene som er problemet, når man faktisk har hatt råd til å betale seg inn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.