Denne dama har du sett i butikkhyllene i snart 40 år

Mette Buan (69) skulle bare gjøre en morsom tjeneste for en god venn. Snart 40 år senere møter hun fortsatt seg selv i butikkhyllene.

STRØKEN DAME: Kjenner du igjen dette ansiktet? Du har sansynligvis sett henne mange ganger, men i en yngre utgave: Mette Buans vennlige smil har prydet boksen med Stiff strykestivelse i snart 40 år. Foto: Privat
STRØKEN DAME: Kjenner du igjen dette ansiktet? Du har sansynligvis sett henne mange ganger, men i en yngre utgave: Mette Buans vennlige smil har prydet boksen med Stiff strykestivelse i snart 40 år. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Vi er mange som har vært der: Kvelden før en konfirmasjon, julaften eller 17. mai, og skjortene vil bare ikke samarbeide på strykebrettet. Mansjettene på den hvite herreskjorta henger som slitne filleryer, og ståkragen på bunadskjorta er slapp som en vissen tulipan.

Så hva gjør vi? Jo, vi griper etter Mette Buan fra Tønsberg.

Eller rettere sagt: Vi griper etter sprayboksen med bildet hennes på, der hun med et mildt smil og nystrøket bluse har tilbudt sin hjelp til fortvilte strykebrettkjempere over hele landet i snart 40 år.

- Ja, det er nok mange som tenker på meg rett før 17. mai, ler Mette Buan.

Uforandret siden 80-tallet

Du har garantert sett den, sprayboksen med Stiff Strykestivelse. Den er nærmest blitt en institusjon i butikkhyllene, uforandret som den har vært siden en eller annen gang på 1980-tallet. På boksens framside står Mette Buan med rødt foldeskjørt, buet pannelugg og en mann hun aldri før hadde møtt og ikke lenger husker navnet på, og en bluse som har rukket å bli trendy igjen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.