Neslesuppe, skvallerkålstuing og salat med løvetann:

Den ultimate hevnen over ugresset: Spis det!

Du må fjerne det uansett, hvorfor ikke lage noe godt av elendigheten?

Bare løvetannblad eller bare skvallerkål smaker bare - grønt. Men blander du ugresset med andre vekster fra hagen eller grønnsakshyllen på butikken, kan du få smakfulle, lekre retter ut av det som irriterer deg. Hva med en lekker hagesandwich med avokado, reddik, skvallerkål og spiselige blomster? Foto: Shutterstock/NTB Scanpix
Bare løvetannblad eller bare skvallerkål smaker bare - grønt. Men blander du ugresset med andre vekster fra hagen eller grønnsakshyllen på butikken, kan du få smakfulle, lekre retter ut av det som irriterer deg. Hva med en lekker hagesandwich med avokado, reddik, skvallerkål og spiselige blomster? Foto: Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Med mindre du startet tidlig i vår og har jobbet jevnt og trutt hele sommeren, har du, som oss, litt ugress rundt deg nå. Det er bare én måte å bli kvitt det på: Det må fjernes med rota, og det må gjøres skikkelig. Heldigvis finnes det ulike verktøy som kan gjøre jobben, om ikke akkurat morsom, så mindre kjedelig.

Og det finnes en annen løsning som aldri er feil: Du kan gjøre noe irriterende om til noe godt, og spise uvesenet.

Løvetann

Du må fortsatt luke, og du må gjerne tilberede litt. De færreste av oss er så glade i grønt at de gnager løvetannblad rett fra bedet. Men visste du at nettopp løvetann har lange tradisjoner som mat og ingrediens i urtemedisin? Du kan bruke alle delene av løvetannen, fra rot til blomst. Roten kan tilberedes som gulrot, blomsterbladene kan strøs over salaten eller trekkes til te, og bladene kan forvelles som spinat eller finkuttes og blandes med annen, grønn salat. Rå minner den litt om ruccola.

Tips: Det enkleste trikset når du skal fjerne løvetann, er å gjøre det etter at jorda er blitt skikkelig dynket av regnskyll. Da er det lettere å få med hele roten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.