Billettkjøp i app knuser automaten:

- Den er veldig lett å bruke og du slipper kø

Testpanelet finner få grunner til å kjøpe togbillett på automat.

AUTOMAT VS. APP: Entur har ansvaret for billettautomatene på betjente togstasjoner i Norge og tilbyr også kjøp i billettapp. Men hva er best? Foto: Lisa Wisløff
AUTOMAT VS. APP: Entur har ansvaret for billettautomatene på betjente togstasjoner i Norge og tilbyr også kjøp i billettapp. Men hva er best? Foto: Lisa Wisløff Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Vi.no): Tidligere i år samlet Entur hele kollektivtilbudet til Norge i èn app. Reisende med tog har kanskje ikke lagt merke til de store endringene, da man fortsatt kan kjøpe billetter via NSBs egen app.

En observasjon på Oslo S en tirsdag formiddag i førjulsstriden viser likevel at mange velger å kjøpe (papir)billett fra billettautomatene. Som for øvrig har fått ny Entur-kledning: Blå og rød.

Men hvilken måte å kjøpe billett på er egentlig enklest, og siden man ofte er presset på tid når man er ute og reiser: Hva er raskest?

Vi testet begge, og panelet er enige: App er uten tvil best.

Testpanelet vårt på Oslo S bestod av fire rekrutterte lesere: Bjørg Oddny Vatnedalen (63), Geir Karlsen (56), Randi Bygland (60) og Frode Hylander (60).

De fikk i oppgave å kjøpe billett for følgende strekninger på automat og app: Tønsberg – Stokke, Oslo – Gardermoen, Oslo – Asker og Hakadal – Nydalen.

Les også: Derfor skal du bruke NAVs pensjonskalkulator

1. Automat: - Få fordeler

Billettkjøpet starter enkelt med å bare trykke på stasjonen man reiser fra, og som allerede står på skjermen. En liste med stasjoner kommer opp når man taster forbokstaven. Betalingen går også raskt for seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.