Skjønnhet og trender:

De mest hårreisende skjønnhetsbehandlingene

Oppfinnelsene kunne få hår til å falle av. Trendene i etterkrigstida førte blant annet til underlivssopp.

SKJØNNHETSOPPFINNELSE: Max Factor er kjent som en av skjønnhetsindustriens pionerer. Her er han avbildet med oppfinnelsen «The Beauty Micrometer». Foto: NTB Scanpix
SKJØNNHETSOPPFINNELSE: Max Factor er kjent som en av skjønnhetsindustriens pionerer. Her er han avbildet med oppfinnelsen «The Beauty Micrometer». Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Vi.no er både en nettavis og en Facebookside for alle som er 50+ Er du en av oss? Følg oss her, og tips oss gjerne!

(Vi.no): Botox, kjemisk peeling og hårvoksing, metodene for å bedre kvinners skjønnhet er like mange som meningene om dem. Siden tidenes morgen er det blitt tatt i bruk mer eller mindre tvilsomme metoder for å hjelpe kvinner til å bli vakrere.

Max Factors skjønnhetshjelm er en av verdens mest berømte torturaktige skjønnhetsoppfinnelser. I 1930-årene kom Hollywoods makeup-legende med oppfinnelsen basert på frenologi, altså teorien om at mennskers evner og egenskaper kunne avleses av kraniets ytre form, samt kosmetikk og pseudovitenskapelige analyser av kvinners såkalte skjemmende ansiktstrekk. The Beauty Micrometer skulle avdekke ujevne ansiktstrekk som var usynlige for det blotte øyet.

Korrigerende makeup

Hvorfor The Beauty Micrometer måtte se ut som om den kom fra grøsseren Hellraiser er usikkert. Med flere metallstrimler og skruer skulle buret sitte godt rundt kvinnens hode.

Argumentet for oppfinnelsen var at kvinnenes såkalte stygge ansiktstrekk som ikke syntes til vanlig ville synes godt og være skjemmende på stort lerret. The Beauty Micrometer var først og fremst et redskap for Makeup-artister som skulle sminke kvinnelige Hollywoodskuespillere, skriver Wired.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.