Hvordan fjerne brunsnegler

Brunsnegler: Dette bør du gjøre nå

Kulda har neppe drept særlig mange brunsnegler, ifølge eksperter - som anbefaler deg å starte kampen mot brunsneglene allerede nå.

BRUNSNEGLER: Kulda i vinter har nok ikke tatt knekken på brunsneglene, ifølge ekspertene - så du bør rydde opp i hagen nå, for å fjerne gjemmestedene. Foto: Kristin Sørdal
BRUNSNEGLER: Kulda i vinter har nok ikke tatt knekken på brunsneglene, ifølge ekspertene - så du bør rydde opp i hagen nå, for å fjerne gjemmestedene. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Har du forhåpninger om at frost og kulde i vinter har tatt rotta på brunsneglene? Da må du sannsynligvis tro om igjen, ifølge ekspertene:

- Kulda i vinter har neppe drept særlig mange snegler, den pleier ikke det. Sneglene er flinke til å finne frostfrie hulrom å overvintre i, de trenger ikke mye plass, sier kommunikasjonsrådgiver Erling Fløistad ved Norsk institutt for bioøkonomi (NIBIO) til Vi.no.

Heller ikke Petter Bøckman, zoolog ved Naturhistorisk museum, Universitetet i Oslo (UiO), kan tilby forhåpninger og en sneglefattig sommer etter en kald vinter:

- Det har jo vært en god del snø, så kulda i vinter har nok ikke gjort storeslem i brunsneglebestanden, sier Bøckman til Vi.no.

Han legger til at det selvsagt kan variere veldig lokalt, selv om man har hatt en del snø på Østlandet i vinter.

- Snøen legger seg som en dyne i terrenget og skaper gjemmesteder for både brunsnegler, mus, flått og hoggorm, forteller han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.