Briller og solbriller

Brillekjøp: 9 av 10 sliter med å skjønne priser og informasjon

9 av 10 synes det er vanskelig å orientere seg om briller og brillepriser. - Naturlig at det oppleves slik, sier optiker.

VANSKELIG BRILLEKJØP: Vi.no har avslørt store forskjeller i hvor avanserte og dyre brilleglass optikerne mener vi trenger. Så hva skal forbrukerne tro på? 9 av 10 sier de synes det er vanskelig å orientere seg om briller og brilleglass og hva man trenger. Dette beklager optikerkjedene Specsavers og Synsam - mens Krogh Optikk sier det er naturlig at det oppleves som vanskelig - på samme måte som det kan oppleves som vanskelig innenfor fagfeltene bilreparasjoner og liknende. Foto: Shutterstock/NTB
VANSKELIG BRILLEKJØP: Vi.no har avslørt store forskjeller i hvor avanserte og dyre brilleglass optikerne mener vi trenger. Så hva skal forbrukerne tro på? 9 av 10 sier de synes det er vanskelig å orientere seg om briller og brilleglass og hva man trenger. Dette beklager optikerkjedene Specsavers og Synsam - mens Krogh Optikk sier det er naturlig at det oppleves som vanskelig - på samme måte som det kan oppleves som vanskelig innenfor fagfeltene bilreparasjoner og liknende. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det er ingen hemmelighet at briller er dyrt. Men en fersk pristest utført av Vi.no viser at brilleprisene og anbefalinger om hvilke briller du trenger, varierer enormt fra butikk til butikk:

Vi ble anbefalt alt fra de beste glassene med en brillepris på 12 258 kroner til briller med enklere glass og en pris på 1493 kroner.

Mens dyreste butikk riktignok har rimeligere glass å tilby, anbefaler de oss de beste progressive glassene de har.

Men beskjeden fra billigste butikk til oss er:

«Det har ingen hensikt for deg å kjøpe de dyreste glassene. Dette vil rett og slett være bortkastede penger».

- Vanskelig å orientere seg

I forlengelsen av pristesten av briller, har vi også en rekke gode tips fra eksperter om hvordan du kan forholde deg til så ulike råd fra brillebutikkene - og hvordan du skal gå fram for å få briller til en best mulig pris.

Ekspertene anbefaler deg blant annet å be flere butikker om et pristilbud, slik Vi.no har gjort i pristesten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.