Førerkort

Beholder krav om helseattest for bilførere over 80 år

Regjeringen opprettholder krav om helseattest for eldre bilførere.

KRAV TIL FØRERKORT: Eldre over 80 år som ønsker å opprettholde førerkortet, må vise helseattest. Foto: NTB
KRAV TIL FØRERKORT: Eldre over 80 år som ønsker å opprettholde førerkortet, må vise helseattest. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det har vært mye fram og tilbake rundt spørsmålet om helseattest for eldre bilførere. Nå har regjeringen landet på et svar. Eldre over 80 år som ønsker å opprettholde førerkortet, må vise helseattest.

– I Norge bor folk spredt, og bilen er et viktig transportmiddel for mange. For regjeringen er det viktig å utforme politikk som tar hensyn til dette, samtidig som vi skal ivareta trafikksikkerheten for alle. Derfor vil regjeringen opprettholde krav om helseattest for eldre bilførere, men vi vil gjøre endringer og presiseringer når det gjelder bruk av kognitive tester og kjørevurderinger, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.

Går mot Stortingsvedtak

Det var daværende samferdselsminister Knut Arild Hareide som i oktober 2021 besluttet at han ikke ville iverksette vedtaket fra Stortinget om å oppheve kravet om helseattest for eldre bilførere.

Hareides beslutning kom etter en utredning gjort av Statens vegvesen og Helsedirektoratet, hvor det ifølge Hareide var en sterk faglig anbefaling om å beholde kravet om helseattest.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.