Valgkort

Alt du må vite om digitalt valgkort

Selv om du har fått beskjed om at du har fått digitalt valgkort, trenger du det ikke for å stemme.

VALGKORT 2021: I år får nesten alle stemmeberettigede i Norge valgkortet sitt digitalt. De som bruker Digipost eller E-boks, finner valgkortet sitt der. De som ikke har en digital postkasse får tilgang til valgkortet via valg.no eller på Altinn. Foto: Valgdirektoratet
VALGKORT 2021: I år får nesten alle stemmeberettigede i Norge valgkortet sitt digitalt. De som bruker Digipost eller E-boks, finner valgkortet sitt der. De som ikke har en digital postkasse får tilgang til valgkortet via valg.no eller på Altinn. Foto: Valgdirektoratet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det er 3.887.544 stemmeberettigede til årets stortingsvalg - og like over 3,5 millioner av disse har fått digitalt valgkort.

De som bruker Digipost eller E-boks, finner valgkortet sitt der, forteller Valgdirektoratet. Og de som ikke har en digital postkasse får tilgang til valgkortet via valg.no eller på Altinn.

Om du lurer på om det er forskjell på det digitale valgkortet og det «gamle» valgkortet du er vant med å få på papir, er det enkle svaret «nei».

- Informasjonen digitalt og på papir er lik. Det eneste unntaket er at vi ikke ber mottakerne av valgkort på papir om å ha dette tilgjengelig på mobilen når de skal stemme. De blir isteden oppfordret om å ta med seg valgkortet, sier direktør for Valgdirektoratet, Bjørn Berg, til Vi.no.

- Hvordan skal jeg bruke det?

- Vi får ikke så mange henvendelser fra velgere, men det er noen velgere som lurer på hvordan de kan bruke valgkortet, eller hvordan man kan printe det ut, forteller Berg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.