Matsvinn og dagligvarebransjen

- Ærlig talt, er dette det beste dere greier?

KOMMENTAR: Rema og Kiwi har nå startet å selge brød som ellers ville gått til dyrefor, til forbrukere i butikken til halv pris. Det selges inn med merkelapper som «bærekraft» og «bekjempelse av matsvinn» i god, norsk dugnadsånd - men ærlig talt, halv pris for brød som ellers ville gått til dyrefor? Det er ikke verdt en stjerne i vår bok!

MATPRISER OG MATSVINN: - Kjære Rema og Kiwi: Skal dere selge varer som er minutter unna å havne i fôrbingen, bør dere da virkelig kunne gi en bedre rabatt enn halv pris! Foto: NTB
MATPRISER OG MATSVINN: - Kjære Rema og Kiwi: Skal dere selge varer som er minutter unna å havne i fôrbingen, bør dere da virkelig kunne gi en bedre rabatt enn halv pris! Foto: NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det er klart datoen ikke er tilfeldig valgt:

«Fra og med i dag, på selveste Matsvinndagen 29. september, vil alle dagsferske brød og bakervarer hos Rema 1000 settes til halv pris fra klokken 22. Dette gjør vi for å kunne gi et godt tilbud til kundene våre og for at vi sammen skal bekjempe matsvinn.»

Store nyheter fra milliardbedriften Rema der, altså, på selveste Matsvinn-dagen! Og det bare to uker etter at Kiwi kunne annonsere omtrent samme budskap: Kiwi starter salg av gårsdagens brød til halv pris:

«Brød er en av de mest svinnutsatte varegruppene i norske dagligvarebutikker. For å bidra til mindre matkasting, setter Kiwi nå ned prisen på gårsdagens brød og bakervarer», melder Kiwi i sin kundeinformasjon, og forteller at brødvarer som ikke var blitt solgt, tidligere har blitt til dyrefôr, men at det fra «et bærekraftperspektiv er best at mat som er spiselig går til mennesker. Nå vil brød som ikke selges til halv pris på formiddagen dagen etter at de er dagsferske, gå til produksjon av dyrefôr».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.