Solceller på tak

92 millioner i støtte til solcelleanlegg så langt i år

Så langt i år har Enova gitt støtte til 3221 solcelleanlegg i norske boliger. - Vi opplever en sterk økning i antallet henvendelser, sier pressesjef Eiliv Flakne i Enova.

INVESTERE I SOLCELLER: Så langt i 2022 opplever Enova at mange flere enn tidligere år, ønsker å investere i solcelleanlegg i egen bolig. Foto: NTB
INVESTERE I SOLCELLER: Så langt i 2022 opplever Enova at mange flere enn tidligere år, ønsker å investere i solcelleanlegg i egen bolig. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Ønsker du å installere et solcelleanlegg i boligen din kan du få i alt 47 500 kroner i støtte til dette fra Enova. Så langt i år har Enova utbetalt 92 millioner i slik støtte - som er langt mer enn de siste tre årene.

Pressesjef Eiliv Flakne i Enova bekrefter at de opplever en sterk økning i henvendelser knyttet til støtteordningene for solcelleanlegg.

Flere søker om støtte til solcelleanlegg

- Ja, vi opplever en sterkt økning i antallet henvendelser. Støtte til solceller er det tiltaket som flest ønsker støtte til. Dette har nok sammenheng med strømprisene og ønsket om å produsere egen strøm, sier Flakne til Vi.no.

Også ved å se på hvor mange anlegg det er gitt støtte til de siste tre årene, og så langt i år, ser man en tydelig trend.

  • 2019: 1666 anlegg fikk utbetalt 31,9 millioner
  • 2020: 1613 anlegg fikk utbetalt 31,7 millioner
  • 2021: 1468 anlegg fikk utbetalt 29,2 millioner
  • Hittil i 2022 har 3221 anlegg fått utbetalt 92 millioner

Som man kan se av tallene fra Enova har mer enn dobbelt så mange fått støtte til solcelleanlegg i egen bolig i 2022, enn tidligere år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.