Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.
Ønsker du å installere et solcelleanlegg i boligen din kan du få i alt 47 500 kroner i støtte til dette fra Enova. Så langt i år har Enova utbetalt 92 millioner i slik støtte - som er langt mer enn de siste tre årene.
Pressesjef Eiliv Flakne i Enova bekrefter at de opplever en sterk økning i henvendelser knyttet til støtteordningene for solcelleanlegg.

Spare strøm med solcellepanel? Gjør disse vurderingene først
Vi Pluss
Økonomiekspertens beste råd i økonomisk tøffe tider
Vi PlussFlere søker om støtte til solcelleanlegg
- Ja, vi opplever en sterkt økning i antallet henvendelser. Støtte til solceller er det tiltaket som flest ønsker støtte til. Dette har nok sammenheng med strømprisene og ønsket om å produsere egen strøm, sier Flakne til Vi.no.
Også ved å se på hvor mange anlegg det er gitt støtte til de siste tre årene, og så langt i år, ser man en tydelig trend.
- 2019: 1666 anlegg fikk utbetalt 31,9 millioner
- 2020: 1613 anlegg fikk utbetalt 31,7 millioner
- 2021: 1468 anlegg fikk utbetalt 29,2 millioner
- Hittil i 2022 har 3221 anlegg fått utbetalt 92 millioner
Som man kan se av tallene fra Enova har mer enn dobbelt så mange fått støtte til solcelleanlegg i egen bolig i 2022, enn tidligere år.

Utgiftsmell for pensjonister

Stor oversikt: Disse brukte elbilene tar lengst tid å få solgt
Vi PlussStøtte til solfangeranlegg
Dersom du ikke ønsker å produsere strøm, kan et solfangeranlegg være et alternativ - som det også gis støtte til, maks 10 000 kroner.
Solfangere bruker solenergi til oppvarming av hus og tappevann, i motsetning til solcelleanlegg, som produserer elektrisitet. Anlegget monteres på tak eller vegg, og utnytter energien i solstrålene til å varme opp vannet i et vannbårent system, skriver Enova.
- Hvem kan ha nytte av et solfangeranlegg?
- I utgangspunktet alle som ønsker å produsere egen strøm og vil ha en fornybar oppvarmingskilde. Det egner seg godt hvis du har eller skal installere et vannbårent system samt ønsker å skifte varmtvannsbereder, og passer godt hvis du planlegger å skifte tak, kledning eller skal bygge nytt, sier Flakne i Enova.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.