Stell av grønne planter

6 tips som redder plantene dine gjennom vinteren

November, desember og januar er beinharde for de grønne plantene i stua di. Men med riktig stell kan du hjelpe dem å holde ut til våren kommer.

STELL AV GRØNNE PLANTER: Den norske vinteren er beinhard for mange stueplanter, men med riktig stell tåler de den mørke årstiden bedre. Foto: NTB
STELL AV GRØNNE PLANTER: Den norske vinteren er beinhard for mange stueplanter, men med riktig stell tåler de den mørke årstiden bedre. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- November, desember og januar: Jeg kaller dem bare dødsmånedene. Det er da de fleste potteplanter i Norge går i døden.

Anders Røyneberg er forfatter av bøkene Plantebonanza og Plantelykke, og står bak den populære instagramprofilen @arcticgardener.

Han er vokst opp på gård, er utdannet agronom, har vært glad i planter hele livet og har fylt opp alle hjemmene sine med stadig flere planter. Nylig flyttet han og samboeren fra leilighet i byen til enebolig på landet - i hovedsak for å få mer plass til planter.

- Det er i utgangspunktet mangelen på lys som er problemet om vinteren. Lys er mat for plantene, så om vinteren sulter de, forklarer han.

Stressreduserende

Mange av de grønne plantene vi fyller husene våre med her i Norge er egentlig tropiske planter som vil ha jevnt gode lysforhold hele året. Når de må komme seg gjennom den mørke vinteren her i nord, er konsekvensen at de - lik mange av oss mennesker - blir litt slappe og henger med nebbet noen måneder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.