Olivenolje bruk

14 overraskende ting du kan bruke olivenolje til

Olivenolje har mange helsebringende egenskaper, men visste du at den kan brukes til mye mer enn bare mat - for eksempel til å freshe opp bilen og hagemøblene dine? Her er noen tips til helt andre bruksområder enn salat.

OLIVENOLJE PÅ HAGEMØBLER? Joda, hagemøblene dine vil takke deg dersom du finner fram flaska med olivenolje og ikke bare Zalo. Foto: NTB
OLIVENOLJE PÅ HAGEMØBLER? Joda, hagemøblene dine vil takke deg dersom du finner fram flaska med olivenolje og ikke bare Zalo. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Olivenolje er noe av det aller sunneste vi kan bruke i matlaging, og det kan gi deg store helsegevinster om du bytter ut smøret med ekstra virgin olivenolje.

Men olivenolje har også en rekke andre bruksområder, som ikke har noe som helst med matlaging å gjøre. Visste du for eksempel at den fungerer som reneste vidundermiddelet dersom den svarte støtfangeren på bilen din er blitt falmet av sola? Eller at hagemøblene dine i plastrotting vil takke deg dersom du gir dem et lite strøk med olivenolje?

Her har vi samlet noen av våre beste tips til hva du kan bruke olivenolje til i hverdagen:

1. Fjern maling og beis fra huden

Si farvel til stinkende white spirit! Bruk i stedet en klut eller bomullsdott til å påføre olivenolje på huden der malingflekkene er, eller hell noen dråper olje rett på huden. Malingen blir borte uten skrubbing, huden blir silkemyk. Vask med vanlig såpe etterpå. Fungerer også utmerket på skitt fra sykkelkjeder eller bilmotorer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.