Konflikt mellom voksne barn og skilte foreldre:

Voksne skilsmissebarn har dårligere forhold til foreldre

Skilte foreldre mener relasjonen til de voksne barna er god, men barna er ikke nødvendigvis enige.

FAMILIELYKKE? Familiemedlemmer, spesielt i familier med skillsmisse, opplever relasjonene forskjellig. Foto: Shutterstock/ NTB Scanpix
FAMILIELYKKE? Familiemedlemmer, spesielt i familier med skillsmisse, opplever relasjonene forskjellig. Foto: Shutterstock/ NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Vi.no er både en nettavis og en facebookside for alle som er 50+ Er du en av oss? Følg oss her, og tips oss gjerne!

(Vi.no): Ifølge Frode Thuen, psykolog, samlivsekspert og professor ved Høgskulen på Vestlandet, er det stor forskjell på relasjonen mellom voksne barn og deres foreldre i familier der foreldrene er skilt sammenlignet med familier der foreldrene ikke er skilt.

Thuen viser til undersøkelsen LOGG 2007, som er en nasjonal undersøkelse gjennomført av Statistisk sentralbyrå og forskningsinstituttet NOVA. Studien ble publisert i Samfunnsspeilet i 2009.

Ifølge studien oppgir langt flere skillsmissebarn at forholdet til foreldrene er dårlig, enn tilfellet er blant de med gifte foreldre. Den største forskjellen gjelder forholdet mellom døtre og fedre. Mens bare rundt fem prosent av døtre med fedre som fortsatt er gift, vurderer forholdet som dårlig, gjelder dette nærmere en tredjedel av skilsmissedøtrene.

- I familier med skilsmisse rapporterte 30 prosent av voksne barn fra 20 år og oppover om dårlig relasjon til mor eller far. I familier uten skilsmisse var tallet mye lavere. Mellom fire og fem prosent av de spurte med foreldre som ikke var skilt, rapporterte at de hadde en dårlig relasjon til en av foreldrene, sier Thuen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.