Hvordan avslutte forholdet?

Vil du ut av forholdet?

Det er vondt å avslutte forholdet, men i noen tilfeller er det likevel riktig.

SLUTT: Når du innser at forholdet ikke kan reddes, bør du avslutte det så ryddig som mulig, råder ekspertene. Foto: Scanpix.
SLUTT: Når du innser at forholdet ikke kan reddes, bør du avslutte det så ryddig som mulig, råder ekspertene. Foto: Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg møter flere par hvor den ene egentlig vil gjøre det slutt, men fordi man ikke klarer den andres smerte så blir man i et forhold man selv er ulykkelig i.

Det forteller Mads Hagebø, familieterapeut ved Systemterapi.

For når et forhold tar slutt, er det ikke nødvendigvis bare vondt for den ene parten. Det kan også føles svært smertefullt for den som velger å bryte ut av relasjonen.

Slik avslutter du forholdet

Hagebø er derimot klar på at dersom du ikke ønsker å tilbringe livet videre med ektefellen eller kjæresten din, så vil det gjøre vondt verre for begge om du velger å bli.

Men hvordan gjøre det slutt med partneren på en god og respektfull måte?

Det første du bør gjøre, er å være ærlig med deg selv:

- Det å bli skuffet, føle seg sviktet og ført bak lyset, kan være en vond følelse, men å være i et forhold for å hindre at partner blir skuffet, er ikke nødvendigvis riktig overfor en selv. Det er viktig å være ærlig og avslutte om dette er tanken. Ikke vær i et forhold du er hundre prosent sikker på du vil ut av, for å skåne partneren, råder Ulla Aasland, sexologisk rådgiver med privat praksis i Porsgrunn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.