Nestekjærlighet i førjulstida:

– Vi trenger alle å bli minnet på at andre kan ha det vanskelig

Finn Schjøll har en oppfordring i førjulstida.

BLOMSTER-FINN: Finn Schjøll har en oppfordring til Vi.nos lesere i førjulstida. Foto: Privat
BLOMSTER-FINN: Finn Schjøll har en oppfordring til Vi.nos lesere i førjulstida. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi.no er både en nettavis og en Facebookside for alle som er 50+ Er du en av oss? Følg oss her, og tips oss gjerne!

Denne kommentaren er opprinnelig skrevet for Tønsbergs Blad, gjengitt i forkortet versjon her etter avtale med forfatteren. Følg Vi.no på Instagram for flere oppdateringer fra Finn Schjøll i løpet av dagen!

(Kommentar): Julen er så mye. I bunn av julefeiringen ligger historien om Maria og Josef og deres strabasiøse reise for en folkeregistrering som kulminerer i et gaveregn. Gull. Røkelse. Myrra. Om man tror eller ikke, så er det altså der vi er. I gaveregnet. Kulturell eller personlig kristen, julen blir feiret av de fleste, uansett ståsted. Det er da noe. Stort sett så er det likt uansett.

Forlenget arm

Noen har det travlere enn andre. Noen bekymrer seg for gaveberget. Andre er likegyldige. Noen bruker masse. Andre har ikke noe å bruke.

Det kan vi hjelpe til med!

Frelsesarmeen er min og manges forlengede arm. Hva om vi bytter litt på merkelappene i år? Dropp navnet, bruk alder og kjønn: Gutt 8-12, pike 9-13, gutt 12 år, pike 13. Bruk alle tenåringsvarianter du kan, lever pakka på Fretex. Og kjøp noe minimalt, helst brukt, til egne familiemedlemmer.

Det er mange måter å hjelpe på nå i førjulstiden: Gi en pengegave til en organisasjon som hjelper fattige i ditt nærmiljø, bidra med mat eller julegaver. Foto: NTB Scanpix
Det er mange måter å hjelpe på nå i førjulstiden: Gi en pengegave til en organisasjon som hjelper fattige i ditt nærmiljø, bidra med mat eller julegaver. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Et lite utropstegn bør tåles. Det blir sikkert nok av de ekstravagante gavene uansett. De har også et eget tre på Fretex der det henger lapper med ønsker, nettopp fra tenåringer: Ta en lapp, kjøp en gave. Gled et menneske med å oppfylle nettopp det de ønsker seg mest. Lever gaven til Frelsesarmeen, og jobben er gjort.

Vi trenger jo alle å bli minnet på at andre kan ha det vanskelig. Det er fantastisk at Frelsesarmeen hjelper til. Det er nitrist å alltid måtte gi til dem som har så masse fra før. Og så hyggelig å få hjelpe til der de ingenting har.

Det er så mange måter å bidra på. Din er like bra som min. Desember er mørk for mange. Tenn et lys.

Vil du hjelpe? Her er en oversikt over Frelsesarmeens lokale tiltak over hele landet. Jeg vet at de mange steder er i beit for grytevakter, frivillige som står vakt ved grytene der de samler inn penger før jul. Kanskje du har mulighet til å påta deg det oppdraget i noen førjulstimer? Det er så deilig å kunne bidra med noe helt konkret og praktisk som du vet kommer andre til gode.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.