Nestekjærlighet i førjulstida:

– Vi trenger alle å bli minnet på at andre kan ha det vanskelig

Finn Schjøll har en oppfordring i førjulstida.

BLOMSTER-FINN: Finn Schjøll har en oppfordring til Vi.nos lesere i førjulstida. Foto: Privat
BLOMSTER-FINN: Finn Schjøll har en oppfordring til Vi.nos lesere i førjulstida. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi.no er både en nettavis og en Facebookside for alle som er 50+ Er du en av oss? Følg oss her, og tips oss gjerne!

Denne kommentaren er opprinnelig skrevet for Tønsbergs Blad, gjengitt i forkortet versjon her etter avtale med forfatteren. Følg Vi.no på Instagram for flere oppdateringer fra Finn Schjøll i løpet av dagen!

(Kommentar): Julen er så mye. I bunn av julefeiringen ligger historien om Maria og Josef og deres strabasiøse reise for en folkeregistrering som kulminerer i et gaveregn. Gull. Røkelse. Myrra. Om man tror eller ikke, så er det altså der vi er. I gaveregnet. Kulturell eller personlig kristen, julen blir feiret av de fleste, uansett ståsted. Det er da noe. Stort sett så er det likt uansett.

Forlenget arm

Noen har det travlere enn andre. Noen bekymrer seg for gaveberget. Andre er likegyldige. Noen bruker masse. Andre har ikke noe å bruke.

Det kan vi hjelpe til med!

Frelsesarmeen er min og manges forlengede arm. Hva om vi bytter litt på merkelappene i år? Dropp navnet, bruk alder og kjønn: Gutt 8-12, pike 9-13, gutt 12 år, pike 13. Bruk alle tenåringsvarianter du kan, lever pakka på Fretex. Og kjøp noe minimalt, helst brukt, til egne familiemedlemmer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.