Slik gir du hunden et godt liv i alderdommen:

– Vi må drive mer eldreomsorg for dyra våre enn tidligere

Veterinær og hundeeier Sasja Rygg mistenker at hunden Munter (13) er blitt lettere dement. Her er rådene for en god alderdom - for de firbeinte.

NÆRT BÅND: Gjennom 13 år er båndet mellom Sasja Rygg og hunden Munter nært. Eiere må drive med mer eldreomsorg for dyra enn før. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet
NÆRT BÅND: Gjennom 13 år er båndet mellom Sasja Rygg og hunden Munter nært. Eiere må drive med mer eldreomsorg for dyra enn før. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet Vis mer
Publisert

Følg oss på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

(Vi.no): – Han er en stor gutt på 30 kilo. Han er en 85-åring egentlig, men relativt sprek. Han har det heldigvis bra til å være 13 år, sier Sasja Rygg om hunden Munter.

Som veterinær og hundeeier erfarer Rygg at kjæledyra våre blir eldre enn tidligere. Årsaken er bedre medisiner og at folk er flinkere til å rense hundens tenner. Generelt sørger vi bedre for dyra våre enn før.

Les også: - Jeg drakk til alt ble svart

Det siste året har Rygg gjort en rekke tiltak for at Munter skal ha en så bra alderdom som mulig. Han får spesialfôr for leddene med omega 3. Han får smertestillende hver dag. Når det er kaldt ute får han et dekken for at han skal være varm og god. En rampe gjør det lettere for han å komme seg inn i bagasjerommet på bilen. Turene tilpasses hans tempo. Han vil stoppe for å snuse på ting i større grad enn før.

– Vi går annerledes turer nå enn da han var på høyden. Vi vurderer også å legge tepper på gulvet, som er blitt glatt for ham. Noen ganger kan han også stå og glo tafatt framfor seg. Det kan hende at han er blitt litt lettere dement. Vi kan se det på eldre hunder og katter, sier Rygg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.