Vergemål:

– Vi føler at staten har overtatt henne

Beskjeden dukket opp helt plutselig: Svigermoren hadde fått oppnevnt verge. Nå er svigerdatter og barnebarn fortvilet, de føler at de har mistet muligheten til å følge henne opp slik de ønsker.

FORTVILET: Den eldre bestemoren fikk oppnevnt verge fordi hun ikke ønsket å bry sin nærmeste familie når hun var på sykehus med smerter i armen. Nå er hun fortvilet over at en person hun ikke kjenner skal ivareta hennes personlige og økonomiske interesser. Illustrasjonsfoto: NTB
FORTVILET: Den eldre bestemoren fikk oppnevnt verge fordi hun ikke ønsket å bry sin nærmeste familie når hun var på sykehus med smerter i armen. Nå er hun fortvilet over at en person hun ikke kjenner skal ivareta hennes personlige og økonomiske interesser. Illustrasjonsfoto: NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Svigermoren havnet på sykehus etter et armbrudd, og deretter på rehabiliteringshjem.

– Da vi ringte for å høre hvordan det gikk, fikk vi ikke vite noe, forteller svigerdatteren. Hun ønsker å være anonym av hensyn til svigermoren som hun er så glad i, her kaller vi henne «Anne».

«Anne» og hennes voksne barn ble svigermors og farmors nærmeste pårørende da «Annes» mann døde for flere år siden. Det har vært et familieprosjekt å følge opp farmor som bor i en annen by, både «Anne» og barnebarna har besøkt henne ofte og holdt tett kontakt. De har også hjulpet henne med papirer i stadig økende grad, etter at hun fikk demens.

«Anne» beskriver en svigermor og farmor som ikke vil være til bry. Derfor er hun ikke overrasket over at svigermora i en samtale med legen på rehabiliteringshjemmet skal ha sagt at hun ikke ville at barnebarna skulle vite hvordan det gikk med armen hennes. Hun har alltid vært opptatt av at barnebarna ikke skal bekymre seg for henne, hun vil ikke være en som klager.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.