Amerikanske presidentskandaler gjennom tidene:

Utroskap, økonomisk rot og taler i fylla

Donald Trump var ikke den første, og blir kanskje heller ikke husket som den største, skandalepresidenten. Se bare her:

Donald Trump har flyttet grensene for hva en president kan tillate seg, mener Hans Olav Lahlum. Foto: REUTERS/Tom Brenner/NTB Scanpix
Donald Trump har flyttet grensene for hva en president kan tillate seg, mener Hans Olav Lahlum. Foto: REUTERS/Tom Brenner/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Historiker Hans Olav Lahlum, som er aktuell med boka Trump, Biden og slaget om USA og også har skrevet bok om de tidligere amerikanske presidentene, vil ikke engang slå fast at Trump er den mest skandaløse amerikanske presidenten gjennom tidene. Det er rett og slett for mange historiske skandaler å ta av.

- For å kunne konkludere, må vi se an ettermælet som sitter igjen noen år etter at en president har gått av. Dette gjelder særlig i tilfellet Donald Trump, fastslår han.

- Det er en del rettslige ting som vi ikke vet svaret på ennå, Trump har påberopt seg immunitet så lenge han er president og dermed har mye stoppet opp. Det er sannsynlig at han går inn i historien som en skandalepresident, kanskje også den verste gjennom tidene, men det er for tidlig å konkludere.

Ifølge Lahlum er ingen president i nyere tid blitt gjenvalgt med så lav popularitet som Trump hadde ved inngangen til valgåret. Ingen er heller gjenvalgt med så høy arbeidsledighet. Men:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.