Trillingene ble skilt etter fødselen

Uhyggelig eksperiment: Levde i 19 år uten å vite om hverandre

Trillingene Eddy Galand, Bobby Shafran og David Kellman var tenåringer da de traff hverandre ved en tilfeldighet. I 19 år hadde de vært uvitende med i et uhyggelig eksperiment.

STERKE BÅND: Trillingene Eddy Galland, David Kellman og Bobby Shafran knyttet bånd over natta da de ved en tilfeldighet traff hverandre i 1980. FOTO: AP NTB Scanpix
STERKE BÅND: Trillingene Eddy Galland, David Kellman og Bobby Shafran knyttet bånd over natta da de ved en tilfeldighet traff hverandre i 1980. FOTO: AP NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Året er 1980. 19 år gamle Bobby Shafran har nettopp forlatt hjemmet i Scarsdale i New York for å starte sin første dag ved Sullivan Community College.

Han kjenner ingen, likevel virker det som om alle kjenner ham.

- Folk hilste på meg og ønsket meg velkommen tilbake. Jenter kom og kysset meg, forteller han i dokumentaren Tvillingeksperiementet som i sommer er å finne i NRKs nettspiller.

Hvorfor alle tilsynelatende kjente ham og kalte ham Eddy fikk han svar på da han traff medstudenten Michael Domnitz. IføIge New York Post la Domnitz to og to sammen da han fikk høre at Shafran var adoptert. Han kunne gi Shafran en god, men rystende nyhet:

- Du har en tvilling!

Domnitz var kamerat med Edward Galland, en student ved skolen som hadde sluttet året før. Likheten mellom Eddy og Bobby var slående.

- Det var bare meg og Eddy

Da de ringte Galland ble Shafran målløs. Stemmen i den andre enden var helt lik hans egen. Da de samme dag traff hverandre i huset der Galland bodde sammen med sine adoptivforeldre ble brødrenes verden endret for alltid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.