Patrick Duffy: - Jeg gikk gjennom sjokk og sinne

TV-stjernens foreldre ble drept på jobb

Han smeltet tenåringshjerter som Bobby Ewing i tv-serien «Dallas» på 80-tallet. Men midt under tv-såpens glansdager fikk skuespilleren Patrick Duffy en ufattelig beskjed fra politiet i hjembyen.

Patrick Duffy, Linda Gray, og Larry Hagman kom sammen til prisutdeling i 2012 da Dallas gjorde comeback på tv-skjermen. Opprinnelig gikk serien fra 1978 til 1991. Duffy er også kjent fra familieserien Steg for steg. Foto: AFP/NTB Scanpix
Patrick Duffy, Linda Gray, og Larry Hagman kom sammen til prisutdeling i 2012 da Dallas gjorde comeback på tv-skjermen. Opprinnelig gikk serien fra 1978 til 1991. Duffy er også kjent fra familieserien Steg for steg. Foto: AFP/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det er 18. november 1986. Mørket har lagt seg over Boulder i Montana, USA. Inne på baren The Lounge sitter en ensom kunde ved bardisken og prater med bareierne Terrence og Marie Duffy. Det er en rolig tirsdagskveld i det lille samfunnet med 1500 innbyggere, men alt forandres da to unge menn plutselig kommer inn.

Sean Wentz og Kenneth Miller er begge 19 år gamle. De to vennene er kraftig beruset, og har tidligere på dagen vært ute og jaktet rådyr sammen. Etter å ha drukket øl hjemme hos Wentz og kjæresten hans i en naboby, har de kjørt rundt på måfå og funnet The Lounge, der de bestemmer seg for å fortsette å drikke.

Bildet bak baren

Både Wentz og Miller har hatt en vanskelig oppvekst. Wentz vokste opp i fosterhjem og er på flukt fra loven; han er blant annet anklaget for biltyveri i California, og haiket til Montana noen måneder tidligere.

Begge tenåringene slår seg ned i baren. På veggen bak alle flaskene henger et portrett av skuespilleren Patrick Duffy, kjent som Bobby Ewing i tv-serien «Dallas». Siden starten i 1978 har den populære tv-serien blitt en sensasjon som hver uke lokker hundretalls millioner tv-tittere over hele verden til skjermen. Bobby er en av seriens mest elskede karakterer, en godhjertet mann som ofte havner i bråk med sin eldre, gjerrige bror J.R. Ewing. 37 år gamle Patrick Duffy – med sitt store, bølgende hår og vinnende smil – er blitt tenåringsidol på kjøpet.

Familie: Patrick Duffy (t.h.) med sønnen Padraic, kona Caitlyn (t.v. for ham), moren Marie og faren Terrence i 1977. Foto: Privat
Familie: Patrick Duffy (t.h.) med sønnen Padraic, kona Caitlyn (t.v. for ham), moren Marie og faren Terrence i 1977. Foto: Privat Vis mer

Men det er ikke derfor det henger et stort bilde av ham i baren. Sean Wentz og Kenneth Miller vet det ikke, men Terrence (66) og Marie (63) er Patrick Duffys stolte foreldre.

– De var vanlige, vennlige mennesker som var veldig sosiale, sa sønnen deres mange år senere i et intervju. Terrence og Marie er kjent som milde folk som ikke gjør mye vesen av seg. De pleier ikke å skryte av sønnen, men driver baren sin i stillhet.

Men denne kvelden blir Terrence irritert på de to unge mennene. Kanskje er Wentz og Miller for beruset, kanskje oppfører de seg utrivelig. Men Terrence tar en beslutning som skal vise seg skjebnesvanger.

Sparket ut fra baren

– En eller annen gang i løpet av kvelden sparket faren min dem ut. Så da gikk de et annet sted for å drikke, og så kom de tilbake for å ta hevn, fortalte Patrick Duffy senere til Closer Weekly.

Ved 21.30-tiden den kvelden kommer Miller og Wentz tilbake til The Lounge. Denne gangen er de bevæpnet med et haglgevær, som tilhører kjæresten til Wentz. Baren er på dette tidspunktet helt tom – kveldens eneste gjest har gått hjem. Ingen vet nøyaktig hva som så skjer, men noen minutter senere ruser Wentz og Miller ut på gaten og hopper inn i bilen sin. Tilbake på gulvet i baren ligger Terrence og Marie Duffy, stygt skadet av skudd, i en blodpøl. Når ambulanse og politi ankommer, er begge døde.

Dyp sorg

Under rettssaken skyldte Miller og Wentz på hverandre.

– Jeg vil si til alle at jeg er lei meg for det som skjedde den kvelden, og jeg beklager alt det Patrick og Joanne Hunt har måttet gå gjennom, sa Miller i rettssalen – og la all skyld på Wentz.

Begge to ble dømt til 75 års fengsel. Men på begynnelsen av 2000-tallet endret Sean Wentz vitnemålet sitt, og han erkjente for første gang at det var han som hadde skutt paret. Dette gjorde at Kenneth Miller ble løslatt i 2007, etter drøye 20 år bak lås og slå. I et intervju med The Times fortalte Patrick Duffy at han ikke hadde noe problem med at Miller var sluppet fri, men at søsteren Joanne følte det annerledes.

– Det går fint for meg. For søsteren min gjør det ikke det, noe jeg forstår. Hun sa «foreldrene mine får ikke livet sitt tilbake etter 20 år. Derfor bør heller ikke han få det». Da foreldrene mine ble drept, gikk jeg gjennom alle slags følelser – sjokk og sinne og alt mulig – men slik jeg ser det, har han fått sin straff, sa Patrick Duffy.

I 2015 ble også Sean Wentz løslatt, og han lever i dag som en fri mann. Drøye tretti år etter foreldrenes død valgte Patrick Duffy å følge i deres fotspor. Sammen med sønnen Padraic åpnet han i 2018 en bar ved navn The Broadwater Plunge i Hollywood:

– Jeg er fjerde generasjon Duffy som driver en bar, noe som gjør Padraic til den femte, sa en stolt Patrick Duffy.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.