Trodde på jomfrufødsel og et bedre liv på en fremmed planet

Soltempelordenens lærlinger endte sine dager i et masseselvmord som rystet verden.

23 døde funnet på gården i sveitsiske Cheiry 5. oktober 1994. Flere skulle det bli. Foto: Meyer-AFP/NTB Scanpix
23 døde funnet på gården i sveitsiske Cheiry 5. oktober 1994. Flere skulle det bli. Foto: Meyer-AFP/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg oss på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Alarmen gikk like før midnatt: Innbyggere i den sveitsiske byen Cheiry hadde sett flammer mot den svarte nattehimmelen og slo alarm. Redningsarbeiderne slåss mot flammene i et par timer før de fikk tatt seg inn i de rykende restene av huset for å lete etter eventuelle ofre.

Det de fant rystet en hel verden.

Rødmalt kapell i kjelleren

Brannmannskapet søkte først gjennom første etasje, uten resultat. Så fant de en trapp og innså at kjelleren var intakt under kjellerlemmene. Bak en igjenspikret dør fant de et slags kapell, helt rødmalt med alter og en stor stjerne malt på gulvet.

Midt i rommet lå 23 livløse kropper, iført hvite kjortler og plassert i ring med beina mot midten. Noen av dem hadde plastposer over hodene, flere hadde skuddsår i hode eller ansikt. Alle var døde.

Og det makabre funnet var bare begynnelsen.

I byen Granges-sur-Salvan ti mil lenger sør utspant lignende scener seg: I de tidlige morgentimene begynte tre mindre hytter å brenne. I asken lå 25 livløse kropper, obduksjonene skulle senere vise at samtlige var forgiftet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.