frivillig familiekontakt

Tone (68) hjelper barn gratis: - Det gir meg utrolig mye

Da Tone Mikkelsen ble pensjonist var det én ting hun savnet. Så begynte hun å hjelpe andre familier.

FAMILIEKONTAKT: Tone Mikkelsen (68) har hjulpet til frivillig i åtte år hos familier som trenger en ekstra hånd og litt støtte i hverdagen. Se video lenger nede i denne artikkelen. Foto: Anton Ligaarden, Frivillighet Norge
FAMILIEKONTAKT: Tone Mikkelsen (68) har hjulpet til frivillig i åtte år hos familier som trenger en ekstra hånd og litt støtte i hverdagen. Se video lenger nede i denne artikkelen. Foto: Anton Ligaarden, Frivillighet Norge Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Å se at det blir lettere for dem, at det løsner for dem og at ting begynner å fungere i familien, er noe av det beste med å være familiekontakt. Og så gir det meg enormt mye når barna kommer løpende mot meg med åpne armer.

Pensjonist Tone Mikkelsen (68) har vært frivillig familiekontakt siden 2010. I løpet av årene har hun fungert som en ekstra støtte for i alt syv familier med ulike behov.

- Det er en vinn-vinn situasjon for både meg og familiene, smiler hun.

Ny mening i livet

Å gå fra en hverdag i full jobb til en rolig pensjonisttilværelse, kan for noen bli en brå overgang. Kanskje er det rart å ikke skulle bidra i samfunnet på samme måte lenger, kanskje livet til og med føles litt meningsløst. Da er det viktig å vite at livet på ingen måte er over selv om du ikke er i fast arbeid mer.

Det er nemlig mange som kan trenge en som deg.

Det var akkurat dette Tone fra Hamar fikk erfare da hun i en alder av 60 måtte slutte i jobben sin av helsemessige årsaker. I sin karriere arbeidet hun mye i barnepsykiatrien både med psykisk utviklingshemmede og barn med atferdsutfordringer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.