Rita ble ny med Allers

Ti år yngre med riktig makeup

Fra gjenbruksdronning til rocka diva: Sjekk Ritas forvandling!

KLAR FOR FORANDRING: Rita gledet seg til en hel dag med klær, hår og sminke da hun møtte opp hos frisøren. Foto: Yvonne Wilhelmsen
KLAR FOR FORANDRING: Rita gledet seg til en hel dag med klær, hår og sminke da hun møtte opp hos frisøren. Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi.no er både en nettavis og en Facebookgruppe for alle som er 50+ Er du en av oss? Følg oss her, og tips oss gjerne!

(Vi.no): – Jeg vil gjerne ha en stylist og bli kledd opp slik som dette hver morgen! utbrøt Rita Syvertsen (52) etter sin bli ny-dag med ekspert-team fra Allers. Det passet henne perfekt å bli kledd opp av andre, for selv er hun ikke så glad i å shoppe.

Les også: - Det er på høy tid vi elsker våre grå hår!

– Jeg arver en del klær fra døtrene mine og fra søsteren min. Det er ikke bare fordi jeg ikke er glad i handle, men fordi jeg er opptatt av gjenbruk, og det å være miljøbevisst. Hjemme har jeg for eksempel bare gjenbruksmøbler. Men jeg likte veldig godt de slengbuksene jeg har på meg nå, de tror jeg at jeg må ha.

Rita er egentlig blond, men det røde håret er veldig riktig til henne, og hun kler også veldig godt høstfarger.

LEKKER I LEOPARD: Kjole (kr 1499,
Gestuz), genser
(kr 899, Lindex),
støvler (kr 1699,
Lille Vinkel Sko). Foto: Yvonne Wilhelmsen
LEKKER I LEOPARD: Kjole (kr 1499, Gestuz), genser (kr 899, Lindex), støvler (kr 1699, Lille Vinkel Sko). Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer– Jeg er ikke en spesielt anonym person, så jeg føler at det røde håret passer godt til min personlighet. Umiddelbart syntes jeg klippen var litt kjedelig, men den ble mye bedre etter at håret ble stylet og jeg fikk sideskill.

Til daglig driver Rita kaffebaren og bistroen Waldemars Børs, og det er mye jobb, men hun elsker det!

– Jeg bruker sminke hver dag, og liker svært godt stilen jeg fikk her i dag. Så nå har jeg en oppdatert stil å møte kundene mine med!

Les også: Elizabeth (57) er tilhenger av kroppspress

TØFF HVERDAGSSTIL: Skinnjakke (kr 3999, Gestuz).
Skjorte (kr 1695, Dagmar) og jeans (kr 1499, Day). Foto: Yvonne Wilhelmsen
TØFF HVERDAGSSTIL: Skinnjakke (kr 3999, Gestuz). Skjorte (kr 1695, Dagmar) og jeans (kr 1499, Day). Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer

Klærne

Rita er en fargerik type som kler en litt leken stil. Men hun kan bli flinkere til å bruke friske farger, som for eksempel okergult. Hun har en feminin figur og kan fint ha både løse og ettersittende plagg, men hun bør passe på at det ikke blir for firkantet og uformelig. Ha gjerne ett statementplagg, så kan resten være rolig og nøytralt. Rita skal ikke ha for mye blonder og kapper, den romantiske stilen er ikke noe for henne.

Les også: Trenden som tar av blant voksne kvinner

KJOLE ELLER KIMONO: Kjole/kimono
(kr 2995, Dagmar),
pologenser
(kr 1895, Dagmar),
jeans (kr 1499,
Day), støvler
(kr 1499, Sixty
Seven/Lille Vinkel Foto: Yvonne Wilhelmsen
KJOLE ELLER KIMONO: Kjole/kimono (kr 2995, Dagmar), pologenser (kr 1895, Dagmar), jeans (kr 1499, Day), støvler (kr 1499, Sixty Seven/Lille Vinkel Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer

Sminken

Stylist Hilde Ottem
Stylist Hilde Ottem Vis mer

Rita har fin, ren hud, men hun kan bli flinkere til å peele, bruke maske og påføre huden masse fukt. Stylisten la en primer som jevner og gir glød, og foundation i en varm tone. Av skygger brukte hun dyp burgunder, krem og fersken på øyelokkene, og brunsvart kajal – fine farger til Ritas grønnblå øyne. Til slutt en ferskenfarget gloss og rouge.

Les også: Slik tar du kontroll over annonsene du ser på nettet

KOBBERRØDT: Denne fargen på håret er helt riktig til Rita, ifølge frisør Giedre Bogu fra Auster Salon & Academy. Foto: Yvonne Wilhelmsen
KOBBERRØDT: Denne fargen på håret er helt riktig til Rita, ifølge frisør Giedre Bogu fra Auster Salon & Academy. Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer

Håret

Frisør Giedre Bogu
Frisør Giedre Bogu Vis mer

Rita hadde litt ettervekst, og lengdene var lysebrune. Håret var dessuten litt tørt og livløst. Det ble derfor farget i en fresh kobberrød farge, en farge som også fikk fram fargen på øynene hennes. Håret ble klippet i fasong med litt ulike lengder for å skape tekstur og fylde, og for at det skulle bli lett for henne å style selv.

Artikkelen ble opprinnelig publisert i Allers nummer 37–2019.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.