Historien om Bjørn Borg:

Tennistalentet følger i farens fotspor

Leo Borg går i sin legendariske fars fotspor. Tennisspilleren Bjørn Borg skapte også store overskrifter utenfor banen.

Som far så sønn: Bjørn Borg fikk mye oppmerksomhet i sin storhetstid på åttitallet. Det var ikke alltid tennis som var hovedfokus. Nå er det sønnen Leo som er best på tennisbanen. Foto: NTB Scanpix
Som far så sønn: Bjørn Borg fikk mye oppmerksomhet i sin storhetstid på åttitallet. Det var ikke alltid tennis som var hovedfokus. Nå er det sønnen Leo som er best på tennisbanen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Ja, faktisk! Jeg slår ham, dessverre. Han er jo gammel nå, ler Leo Borg (17) til den svenske avisa Expressen.

Det unge tennistalentet snakker om faren, tennislegenden Bjørn Borg, i forbindelse med at han selv har fått en plass ved det prestisjefylte akademiet til tennisstjernen Rafael Nadal.

Nadal har vært unge Borgs idol, men selv minner han mye om sin egen far; kledd i Fila-klær, samme merke som det nå 63-årige ikonet selv brukte i sin storhetstid. Også sønnen har blondt, langt hår under pannebåndet. Ikke minst har han arvet farens talent for å spille tennis. Til og med favorittslaget er det samme: dobbel backhand.

Likefullt er farens sko store å fylle. Fra 1976 til 1980 vant Bjørn Borg Wimbledon fem ganger på rad. Han er Grand Slam-vinner elleve ganger.

Overskriftene om Bjørn Borg har imidlertid handlet om mer enn hans tennisbragder. Tennisspilleren ble en sagnomsust figur på godt og vondt. Gjennom livet har det vært damer, skilsmisser, narkotika og konkurser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.