Tenåringenes drapsferd rystet hele verden

Mens politiet jaktet Bryer og Kam gjennom den canadiske villmarken, var befolkningen vantro: Kunne virkelig to vanlige tenåringsgutter plutselig bli til kaldblodige mordere?

Kam McLeod (19) og Bryer Schmegelsky (18) fanget på overvåkingskamera i bilder frigitt av politiet. Foto: Reuters/NTB Scanpix
Kam McLeod (19) og Bryer Schmegelsky (18) fanget på overvåkingskamera i bilder frigitt av politiet. Foto: Reuters/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Ingen canadier glemmer sommeren 2019. Den fredelige nasjonen som aldri har hatt kriminalitetstatistikk i nærheten av nabolandet USA, havnet plutselig i verdens søkelys på grunn av to tilsynelatende vanlige tenåringsgutter.

18 år gamle Bryer Schmegelsky og ett år eldre Kam McLeod, barndomsvenner fra det lille stedet Port Alberni på Vancouver Island i den vestlige delen av landet, forlot hjemstedet i juli i fjor for å søke jobb i provinsen Alberta. Det var starten på et langt mareritt for guttenes familier - og for minst tre uskyldige mennesker som var så uheldige å møte guttene på sin vei.

- En henrettelse

På ettermiddagen 14.juli fikk et ungt par motorstopp langs den øde Highway 97 i nærheten av Liard River i British Columbia. Australske Lucas Fowler (23) og hans amerikanske kjæreste Chynna Deese (24) hadde i løpet av våren reist rundt i blant annet Jordan og Tyrkia. Nå skulle de reise på en tre uker lang biltur gjennom Canadas vakre villmark.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.