Stortalentene som går i fedrenes fotspor

De var blant «våre beste menn». Nå fyller barna fedrenes sko.

STERKE OG UREDDE: Alf Inge Håland var fotballproff i England og spilte 34 landskamper for Norge. Nå er sønnen Erling Braut Haaland (19) en av Europas største fotballtalenter. Foto: NTB Scanpix
STERKE OG UREDDE: Alf Inge Håland var fotballproff i England og spilte 34 landskamper for Norge. Nå er sønnen Erling Braut Haaland (19) en av Europas største fotballtalenter. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi.no er både en nettavis og en Facebookside for alle som er 50+ Er du en av oss? Følg oss her, og tips oss gjerne!

(Vi.no): Den siste tida har fotballspiller Erling Braut Haaland (19), som spiller for Red Bull Salzburg, lagt Europa for sine føtter. I en kommentar i Dagbladet beskriver avisas sportskommentator Morten Pedersen talentet som årets sensasjon i Champions League så langt.

Etter bare tre kamper i Champions League sto Haaland med seks scoringer, det har ingen gjort før ham. Og da startet han en av kampene på benken. Ifølge Pedersen er han en «fysisk maskin med fart, styrke, gjennombruddskraft og godt utviklede avslutningsferdigheter».

- Han har de samme fysiske forutsetninger som faren. Han var også stor, sterk og uredd, sier Pedersen til Vi.no.

Faren Alf Inge Håland spilte 34 landskamper fra 1994 til 2001. Han deltok som forsvarer og midtbanespiller under VM i 1998, et VM alle nordmenn husker spesielt godt fordi Norge slo Brasil i siste minutt. Som proffspiller i England spilte han for Nottingham Forest, Leeds og Manchester City.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.