Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.
- Dette blir tidenes hyttesommer, men det blir garantert også tidenes hyttekrangel-sommer. Syden er stengt, og det blir enda større press på hyttene, konstaterer Magnus Helgerud, forfatter av boka «Knytta til hytta».
I arbeidet med boka har han studert norsk hyttekultur gjennom tidene og intervjuet norske hytteeiere om alle aspekter ved hyttelivet. Han er glad for at vårens hytteforbud «bare» gikk ut over påskeferien, og at sommeren er reddet for de mange nordmennene som sammen eller hver for seg disponerer Norges nærmere 500 000 hytter.
- Vi nordmenn liker å se på oss selv som moderne, liberale individer som reiser rundt i verden. Men ferieformen «hytta» forsvinner ikke, og på hytta er vi veldig tradisjonsbundet.
Arvestrid om hytta
Den norske hyttekulturen ble for alvor allemannseie på 1960-tallet. Hytta var arbeiderdrømmen om et fristed der man kom nærmere naturen.
- Generasjonen som bygget hytter på 60-tallet kunne nok ikke forestille seg at neste generasjon skulle krangle og bli uvenner over det paradiset de skapte. Det er et paradoks, mener hytteforfatteren.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger
Velkommen til vårt kommentarfelt
Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.