Bond-pikene:

Slik ser Bond-pikene ut i dag

De var vågale og ble verdensberømte for sine opptredener i James Bond-filmene, men de var ikke nødvendigvis imponerte over manus - eller agent 007.

DEN STØRSTE? Ursula Andress blir sett på som den kanskje største Bond-piken noensinne. Her er hun fotografert med Sean Connery i forbindelse med innspillingen av James Bond-filmen Dr.No. Foto: Moviestore REX/NTB Scanpix
DEN STØRSTE? Ursula Andress blir sett på som den kanskje største Bond-piken noensinne. Her er hun fotografert med Sean Connery i forbindelse med innspillingen av James Bond-filmen Dr.No. Foto: Moviestore REX/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Superspionen James Bond er kjent for raske biler, Martinis og sjekketriks som får veldreide, vakre kvinner til å falle som fluer. Bonds kvinner har vært både ofre og kjeltringer.

En ting er sikkert: Rollen som Bond-pike ga skuespillerne en solid plass på stjernehimmelen.

I dokumentaren Bond Girls Are Forever fra 2002, forteller Maud Adams, som spilte Bond-pike i Octopussy og Goldfinger, at å være Bond-pike kunne være et tveegget sverd.

- Myten om at Bond-pikene er én-gangs-skuespillere er egentlig bare ei myte, sier hun i dokumentaren, og henviser til at hun i løpet av en tredveårig karriere spilte i 25 andre filmer.

Maryam d'Abo, som spilte Kara Milovy i The Living Daylights i 1987, sier i dokumentaren at hun mener kvinnefigurene i filmen endret seg i tråd med tida:

- I dag ville du aldri ha kommet unna med et navn som «Pussy Galore». Rollene er større og mer utfordrende. De er litt skarpere i kantene, men de har samtidig mistet noe av moroa, uttalte hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.