- Slik jakter jeg på lykke når verden føles som Ragnarok

KOMMENTAR: Er det mulig å finne små glimt av hverdagslykke, nå som hverdagen er blitt tatt fra oss?

HVERDAGSGLEDER: I en uvanlig tid er det kanskje mer viktig enn noen gang å finne glede i de små tingene. Illustrasjonsfoto: NTB/Shutterstock
HVERDAGSGLEDER: I en uvanlig tid er det kanskje mer viktig enn noen gang å finne glede i de små tingene. Illustrasjonsfoto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Amélies mor liker å ta hver enkelt ting ut av håndveska si, blåse ut bøsset som har samlet seg i veska og legge alle tingene sirlig tilbake. Amélies far finner lykke i gjøre det samme med verktøykassa mens Amélie selv finner lykkefølelsen av å la hånda synke ned i en sekk med korn. I filmen «Den fabelaktige Amélie fra Montmartre» dyrkes gleden og sjarmen i de små tingene. Jeg har lyst til å se filmen igjen. Det jeg trenger nå, er nemlig å finne den samme evnen til å finne lykke i de små tingene som karakterene i dette filmuniverset gjør.

For å våkne opp til 2021 var som å våkne til Ragnarok med mutert virus og atter en hjemmekontortilværelse. Da vi hevet glassene (med god avstand mellom oss) ved utgangen av året, tenkte vi at vi vinket farvel til drittåret 2020.

Etter utbrudd med den britiske virusvarianten i Nordre Follo, uttalte helsedirektør Bjørn Guldvog til Dagbladet at han har enset en overoptimisme i befolkningen. Jeg har tatt viruset på alvor i snart et år og har nesten ikke truffet folk, men ja: Kanskje jeg har vært overoptimistisk. For jeg trodde at 2021 skulle ha bedre framtidsutsikter enn at vi i verste fall kan bli nødt til å stå i dette ut året og kanskje lenger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.