Hjemmelaget potetsalat

Slik har du aldri spist poteter før

Potetsalat er ikke bare potetsalat. Her er våre fem favoritter.

Sommerfavoritt: Det er liten tvil om at potetsalat er en av de mest populære salatene akkurat nå. Foto: Synøve Dreyer
Sommerfavoritt: Det er liten tvil om at potetsalat er en av de mest populære salatene akkurat nå. Foto: Synøve Dreyer Vis mer
Publisert

(Vi.no): Potetsalat er populært å servere både til grillmat, kylling, sommerskinke, pølser eller spekemat, og er kanskje et av sommerens viktigste tilbehør.

Butikkene bugner av ferdiglagede potetsalater, så det er enkelt å kjøpe med en boks. Mange av de ferdigkjøpte potetsalatene er helt OK og du kan jo selv sette ditt eget preg på dem ved å tilsette mer poteter, vårløk, gressløk, epler eller sylteagurk.

Hvilke poteter egner seg til potetsalat?

Potetsalat krever poteter som holder formen, og som ikke går i stykker når de deles opp, eller når salaten blandes.

Typiske kokefaste potetsorter er Asterix, Folva, Beate, Laila og ferskpoteter som Ostara og Rutt. De passer godt til koking og sprekker ikke så lett fordi de er fastere i konsistensen enn melne poteter. Disse potetene er godt egnet til blant annet potetsalater, røsti, fløtegratinerte poteter og lapskaus.

Kok potetene til de er akkurat møre, hell av vannet og la dem dampe godt av og avkjøles. Ferskpoteter og nypoteter skal bare skrubbes og skallet skal ikke skrelles, men sitte på!

Valgfri dressing

Potetsalat lages gjerne av en kremet dressing med rømme eller crème fraîche og majones, men du kan gjerne lage en vinaigrettedressing med olje og eddik, for å få en ikke så kraftig og mettende potetsalat.

Potetsalat kan serveres lun eller kald og blir gjerne bedre når den får stå til neste dag å «godgjøre» seg.

Det er vel lov å si at den beste potetsalaten lager du selv. Da vet du også nøyaktig hva den inneholder. En potetsalat skal gjerne smake litt syrlig og det er viktig at potetene holder fasongen.

Pass på at du ikke kjøper og bruker grønne poter som har utviklet giften solanin.


Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.