Realitydeltakere 20 år etter:

Slik gikk det med Norges første realitydeltakere

- Det skjedde en del «crazy», men takk og lov skjermet produksjonen oss fra oss selv!

REALITY-TV FØR: I 1999 og 2000 var Kjersti Nesbakk (f.v.), May Britt Renée Dale, Mette Ulvestad og Jon Sverre Lund blant de første som deltok i konseptet reality. Foto: TVNorge og TV3.
REALITY-TV FØR: I 1999 og 2000 var Kjersti Nesbakk (f.v.), May Britt Renée Dale, Mette Ulvestad og Jon Sverre Lund blant de første som deltok i konseptet reality. Foto: TVNorge og TV3. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Vi.no): I dag når interessen for reality-TV stadig nye høyder. Purunge 19-åringer søker oppmerksomhet, og gjør det meste for å få det. Sex på TV vises ikke lenger bak en pornosladd på TV 1000 - slåssing og grov utskjelling er heller ikke forbeholdt scenen hos Jerry Springer.

Man skulle tro at dagens realitydeltakere har et mål for øyet; å bli kjendis over natten. Kanskje stemmer dette for noen, men la oss ta en titt tilbake på den spede starten av reality-sirkuset i Norge, nemlig i årene 1999 og 2000:

Virkelighets-TV var et ukjent begrep for den gjengse nordmann - hva var de aller første deltakernes motivasjon for å bli med på noe som aldri før var blitt produsert for norsk TV?

- Det var litt usporty

- En av mine tanter hadde en spesielt stor glede i livet, nemlig å se på det svenske programmet Expedition Robinson. Jeg visste ikke at det eksisterte en gang, men hun pratet mye om det. Og da jeg så at det skulle komme en norsk versjon av programmet, tenkte jeg at «nå skal jeg jaggu overraske henne!». Da jeg fortalte at jeg var blitt valgt ut som en av deltakerne, ble det jubel i stuen, ler Mette Ulvestad (54) fra Skarnes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.