Et sted å høre til

Serien «alle» snakker om: - Endret alt for meg

Marta Dusseldorp hadde aldri trodd at hun skulle få rollen som sykepleieren Sarah i suksesserien «Et sted å høre til».

VENDER HJEM: Sykepleieren Sarah vender hjem til Australia etter krigen. Et møte med familien Bligh blir avgjørende for hennes videre skjebne. Foto: NRK / Foxtel
VENDER HJEM: Sykepleieren Sarah vender hjem til Australia etter krigen. Et møte med familien Bligh blir avgjørende for hennes videre skjebne. Foto: NRK / Foxtel Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Serien endret alt for meg, sier skuespiller Marta Dusseldorp (47), i en pressemelding fra Foxtel.com.

Dusseldorp spiller sykepleieren Sarah Adams i den australske serien «Et sted å høre til» (A Place to Call Home). Serien er blitt en stor snakkis i vår og i sommer.

Når den egenrådige og dyktige sykepleieren Sarah Adams vender tilbake til hjemlandet Australia etter krigen og etter 20 år i Europa får hun mye oppmerksomhet som nykomling på den Australske landsbygda. Ikke minst vekker hun interessen hos enkemannen George Bligh.

Vi befinner oss i Australia på 50 tallet og følger rikmannsfamilien Bligh gjennom romanser, feider, hemmeligheter og løgner.

Alle sesonger på NRK

I vår påpekte Aftenposten at serien ikke hadde blitt anmeldt i noen norske aviser. Seerne har likevel blitt hekta på temaene serien tar for seg. Her er det forbudt kjærlighet, klasseforskjeller, homofobi og jødehat.

2. juli skrev VG at nærmere 720 000 nordmenn hadde sett første sesong både på nett-TV og på lineær TV. Sesong 2 hadde blitt sett av 550 000 i snitt og 400 000 hadde sett sesong tre.

Den sjette og siste sesongen av serien ble rundet av i Australia i 2018. Alle sesongene ligger ute på NRK Nett-TV.

SKJEBNEMØTE: På veien hjem til Australia etter 20 år i Europa treffer sykepleieren Sarah Adams familien Bligh. Foto: NRK / Foxtel
SKJEBNEMØTE: På veien hjem til Australia etter 20 år i Europa treffer sykepleieren Sarah Adams familien Bligh. Foto: NRK / Foxtel Vis mer

Dusseldorp har jobbet som skuespiller siden hun var 19, men det var rollen som Sarah som sørget for det store gjennombruddet. Hun var da i slutten av 30-åra og hadde begynt å tvile på om det store gjennombruddet som skuespiller ville komme.

– Jeg kunne ikke tro at de ga meg rollen som Sarah. Jeg hadde vært på audition tre eller fire ganger og jeg tenkte at jeg aldri kom til å få spille denne fantastiske, komplekse kvinnen. Det er andre mennesker som pleier å få disse rollene. Da jeg la på røret skrek jeg. Endelig fikk jeg sjansen, uttalte Dusseldorp til Foxtel.

Da siste sesong av serien ble vist i hjemlandet uttalte Dusseldorp at hun ville savne rollen som sykepleieren.

– Sarah Adams er så uvanlig, så komplisert, og hun er ikke av vår tid. Jeg liker Sarahs selvsikkerhet og framtoning. Så jeg kommer til å savne henne og den tidsperioden, uttalte hun til The Advertiser.

LANG KARRIERE: Marta Dusseldorp har jobbet som skuespiller siden hun var 19, men de store gjennombruddet kom ikke før hun fikk rollen som Sarah i den australske serien. Foto: NRK /Foxtel
LANG KARRIERE: Marta Dusseldorp har jobbet som skuespiller siden hun var 19, men de store gjennombruddet kom ikke før hun fikk rollen som Sarah i den australske serien. Foto: NRK /Foxtel Vis mer

Etter serien ble avsluttet har Dusseldorp blant annet spilt i TV-serien «Stateless». Ifølge VG dukker hun også opp i siste sesong av den australske serien «Wentworth» som dreier seg om livet i et kvinnefengsel.

Coronapandemien brøt ut under innspillingen. Dusseldorp forteller at traumene pandemien medførte også påvirket jobben.

– Det å bli buret inne når du selv mener du er uskyldig, føltes plutselig veldig likt som å sitte isolert på et hotellrom – eller som å gruble over at jeg kanskje ikke kunne vende hjem til der jeg bor, har hun uttalt til The Sunday Telegraph.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.