(Vi.no): Markedet nærmest svømmer over av sødmefulle næringsmidler til bruk i baking og matlaging.
Alternativ til sukker
Det er ikke godt å vite hva hva som passer til hva. Et godt råd når du skal bake med sukkererstatninger, er å lese bruksanvisning på pakken så doseringen blir riktig.
Stevia
Stevia kommer fra steviaplanten. Stevia er mye søtere enn sukker. Det har en litt bitter ettersmak. Egner seg til bakverk, men ikke søte gjærdeiger.
Sukrin
Sukrin er sukkeralkoholen erytritol, som finnes naturlig i blant annet pærer, druer, melon og sopp. Sukrin og sukker har samme volum, så 1 dl Sukrin tilsvarer 90 gram. Egner seg til godt baking. (Skal du piske eggedosis, så pisk litt lenger slik at sukrinet blir oppløst).
Sukrin gold
Sukrin gold har en rund og fyldig søtsmak og kan erstatte både brunt og hvitt sukker. Egner seg til baking, desserter og varme drikker.
Sukrinmelis
Sukrinmelis er finmalt og har konsistens som melis. Egner seg til kaker og desserter som ikke skal stekes, f.eks. ostekaker, pisket krem, smørkrem, sjokoladeglasur og rørte bær.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger
Velkommen til vårt kommentarfelt
Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.