Vi.no er både en nettavis og en Facebookgruppe for alle som er 50+ Er du en av oss? Følg oss her, og tips oss gjerne!
(Vi.no): Har du sluttet å koke poteter, så er du ikke den eneste. Det ser ut til at vi nesten helt har glemt å spise poteter i følge ferske tall fra Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker.
Uttrykket «å være som en potet» er en hedersbetegnelse, for poteten er allsidig og kan brukes til nesten alt - fra potettrykk i barnehagen til brennevinsproduksjon som akevitt og vodka og selvfølgelig til mat.
All statistikk viser at potetforbruket går ned. Nå spiser gjennomsnittsnordmannen cirka 16 kg poteter i året. Undersøkelsen viser også at poteter er mest populær blant eldre mennesker som bor på bygda, mens de unge i byen ser mer og mer bort fra poteten. Yngre mellom 18 og 30 år spiser svært sjelden poteter og 30 prosent spiser ikke poteter i hverdagen.
Bare i løpet av de siste 20 årene har nordmenns inntak av potet gått ned med nesten 50 prosent.
Mer potetgull
Tross denne nedgangen i produksjonen viser tall fra Statistisk Sentralbyrå at det likevel produseres mye mer poteter i Norge enn det spises som konsumpotet. Noe til produksjon av pommes frites, potetgull og andre populære potetprodukter. Poteten blir også brukt i produksjon av stivelse og sprit.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger
Velkommen til vårt kommentarfelt
Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.