Mitford-søstrene hadde et nært forhold til Adolf Hitler:

Rike, vakre og beryktede

De var mellomkrigs-Englands mest berømte og beryktede søstre, og de fascinerer kvinner den dag i dag.

BERYKTEDE: Tre av seks søstre i Mitford-familien fotografert på gata i begynnelsen av 1930-årene. Fra venstre: Unity Mitford, kjent for sin tette relasjon til Adolf Hitler, Diana Mitford, kjent for sitt ekteskap med fascisten Sir Oswald Mosley og Nancy Mitford, som senere ble berømt forfatter. Foto: NTB Scanpix
BERYKTEDE: Tre av seks søstre i Mitford-familien fotografert på gata i begynnelsen av 1930-årene. Fra venstre: Unity Mitford, kjent for sin tette relasjon til Adolf Hitler, Diana Mitford, kjent for sitt ekteskap med fascisten Sir Oswald Mosley og Nancy Mitford, som senere ble berømt forfatter. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg oss på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

(Vi.no): Hvorfor elsker moderne kvinner Mitford-søstrene? Spørsmålet stilles av Laura Thompson, forfatter av boka The Six: The Lives of the Mitford Sisters, i Time.

Her i Norge har vi kanskje ikke engang hørt om søstrene. Historien deres er nesten for utrolig til å være sann.

Eksentriske

Unity, Nancy, Pamela, Diana, Jessica og Deborah ble født inn i det britiske aristokratiet mellom 1904 og 1920. Sammen utgjorde Lord og Lady Redesdales døtre den mest berømte søskenflokken i mellomkrigstidens England.

Sladrepressen elsket dem for deres kollektive eksentrisitet, og helt fram til i dag er det blitt skrevet en rekke biografier om søstrene. Blant dem er Lyndsy Spences The Mitford Girls´ Guide to Life som handler om hvordan søstrene oppførte seg i ulike situasjoner.

Pistolkule i hodet

Margaret Laidlaw var åtte år da hun traff Unity Mitford første gang i 1940. Unity hadde vakkert hår og en nydelig brosje med rubiner i halsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.