(Vi.no): Hei hå, snart skal vi spise tre millioner kilo ribbe igjen.
Hvis ribbesteking er nytt for deg, så fortvil ikke. Oppskriftene vi har samlet her, er enkle. Noen generelle råd:
- Ribba må være tint mange dager før du skal steke den. Gjerne fire dager.
- Rut opp og gni inn med salt og pepper mange dager før steking.
- Bruk lav varme og god tid når du skal steke ribba.
- Gidder du ikke lese oppskrifter, så gjør du slik: Sett ovnen på 180 grader. Legg ribba i en form med litt vann. Stek ribba en time med svoren ned. Deretter steker du den én time til med svoren opp.
Hvis du har lyst til å gjøre litt mer ut av det, så sjekk oppskriftene under.
Her finner du flere måter å steke ribbe, og ikke minst tips til hvordan du kan bruke restene.
Viestads ribbe med appelsin
Dagbladets Andreas Viestad har skrevet denne oppskriften, som tar for seg klassisk tynnribbe med nye smaker.
Ribbe til forrett
Det ser kult ut, og er utrolig enkelt. Du tar en potetskive, og legger på ribbe - vel, nesten så enkelt.
Ribberester som snacks
Har du aldri forsøkt å steke rødkål før? Du er ikke alene. Denne romjulen går restene i stekepanna.
Bakt ribbe med chorizo
Denne ribben er helt spesiell. Men det er altså Viestad som leverer oppskriften her. Tilbehør kan være potetbåter som du legger i panna sammen med ribben - eller en kombinasjon av brokkoli, grønnkål og bønner.
Helt tradisjonell ribbe
Det er mange veier til rom - her er en enkel metode du neppe klarer å rote til. Den største feilen du kan gjøre, er å bruke for høy temperatur i ovnen.
Oppskriften er fra våre to mestere: Ingrid Espelid Hovig og Eivind Hellstrøm.
Du lager surkål selv
Fra bunnen. Det er omtrent like lett som å varme en pose. Fordelen er at dette er ekte vare som imponerer alle. Veldig god dersom du varmer den opp igjen senere.
God jul!
Velkommen til vårt kommentarfelt
Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.