Oppskrift på ribbe

Ribba trenger ikke å være lik hver gang

Enten du vil prøve noe nytt eller gjøre det helt tradisjonelt: Her er ribbeoppskriftene.

KLASSISK JULERIBBE: Vi har samlet både tradisjonelle og utradisjonelle oppskrifter. Den tradisjonelle ribbeoppskriften er fra Ingrid Espelid Hovig og Eivind Hellstrøm. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet
KLASSISK JULERIBBE: Vi har samlet både tradisjonelle og utradisjonelle oppskrifter. Den tradisjonelle ribbeoppskriften er fra Ingrid Espelid Hovig og Eivind Hellstrøm. Foto: Øistein Norum Monsen/DagbladetVis mer

(Vi.no): Hei hå, snart skal vi spise tre millioner kilo ribbe igjen.

Hvis ribbesteking er nytt for deg, så fortvil ikke. Oppskriftene vi har samlet her, er enkle. Noen generelle råd:

  • Ribba må være tint mange dager før du skal steke den. Gjerne fire dager.
  • Rut opp og gni inn med salt og pepper mange dager før steking.
  • Bruk lav varme og god tid når du skal steke ribba.
  • Gidder du ikke lese oppskrifter, så gjør du slik: Sett ovnen på 180 grader. Legg ribba i en form med litt vann. Stek ribba en time med svoren ned. Deretter steker du den én time til med svoren opp.

Hvis du har lyst til å gjøre litt mer ut av det, så sjekk oppskriftene under.

Her finner du flere måter å steke ribbe, og ikke minst tips til hvordan du kan bruke restene.

Viestads ribbe med appelsin

Dagbladets Andreas Viestad har skrevet denne oppskriften, som tar for seg klassisk tynnribbe med nye smaker.

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 370318508


Varnish cache server

Ribbe til forrett

Det ser kult ut, og er utrolig enkelt. Du tar en potetskive, og legger på ribbe - vel, nesten så enkelt.

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 370318510


Varnish cache server

Ribberester som snacks

Har du aldri forsøkt å steke rødkål før? Du er ikke alene. Denne romjulen går restene i stekepanna.

Bakt ribbe med chorizo

Denne ribben er helt spesiell. Men det er altså Viestad som leverer oppskriften her. Tilbehør kan være potetbåter som du legger i panna sammen med ribben - eller en kombinasjon av brokkoli, grønnkål og bønner.

Helt tradisjonell ribbe

Det er mange veier til rom - her er en enkel metode du neppe klarer å rote til. Den største feilen du kan gjøre, er å bruke for høy temperatur i ovnen.

Oppskriften er fra våre to mestere: Ingrid Espelid Hovig og Eivind Hellstrøm.

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 370318512


Varnish cache server

Du lager surkål selv

Fra bunnen. Det er omtrent like lett som å varme en pose. Fordelen er at dette er ekte vare som imponerer alle. Veldig god dersom du varmer den opp igjen senere.

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 370318514


Varnish cache server

God jul!