KLASSISK JULERIBBE: Vi har samlet både tradisjonelle og utradisjonelle oppskrifter. Den tradisjonelle ribbeoppskriften er fra Ingrid Espelid Hovig og Eivind Hellstrøm. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet
KLASSISK JULERIBBE: Vi har samlet både tradisjonelle og utradisjonelle oppskrifter. Den tradisjonelle ribbeoppskriften er fra Ingrid Espelid Hovig og Eivind Hellstrøm. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet Vis mer

Oppskrift på ribbe

Ribba trenger ikke å være lik hver gang

Enten du vil prøve noe nytt eller gjøre det helt tradisjonelt: Her er ribbeoppskriftene.

Publisert

(Vi.no): Hei hå, snart skal vi spise tre millioner kilo ribbe igjen.

Hvis ribbesteking er nytt for deg, så fortvil ikke. Oppskriftene vi har samlet her, er enkle. Noen generelle råd:

Hvis du har lyst til å gjøre litt mer ut av det, så sjekk oppskriftene under.

Her finner du flere måter å steke ribbe, og ikke minst tips til hvordan du kan bruke restene.

Viestads ribbe med appelsin

Dagbladets Andreas Viestad har skrevet denne oppskriften, som tar for seg klassisk tynnribbe med nye smaker.

Ribbe til forrett

Det ser kult ut, og er utrolig enkelt. Du tar en potetskive, og legger på ribbe - vel, nesten så enkelt.

Ribberester som snacks

Har du aldri forsøkt å steke rødkål før? Du er ikke alene. Denne romjulen går restene i stekepanna.

Bakt ribbe med chorizo

Denne ribben er helt spesiell. Men det er altså Viestad som leverer oppskriften her. Tilbehør kan være potetbåter som du legger i panna sammen med ribben - eller en kombinasjon av brokkoli, grønnkål og bønner.

Helt tradisjonell ribbe

Det er mange veier til rom - her er en enkel metode du neppe klarer å rote til. Den største feilen du kan gjøre, er å bruke for høy temperatur i ovnen.

Oppskriften er fra våre to mestere: Ingrid Espelid Hovig og Eivind Hellstrøm.

Du lager surkål selv

Fra bunnen. Det er omtrent like lett som å varme en pose. Fordelen er at dette er ekte vare som imponerer alle. Veldig god dersom du varmer den opp igjen senere.

God jul!

Vi bryr oss om ditt personvern

vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.