(Vi.no): Hei hå, snart skal vi spise tre millioner kilo ribbe igjen.
Hvis ribbesteking er nytt for deg, så fortvil ikke. Oppskriftene vi har samlet her, er enkle. Noen generelle råd:
- Ribba må være tint mange dager før du skal steke den. Gjerne fire dager.
- Rut opp og gni inn med salt og pepper mange dager før steking.
- Bruk lav varme og god tid når du skal steke ribba.
- Gidder du ikke lese oppskrifter, så gjør du slik: Sett ovnen på 180 grader. Legg ribba i en form med litt vann. Stek ribba en time med svoren ned. Deretter steker du den én time til med svoren opp.
Hvis du har lyst til å gjøre litt mer ut av det, så sjekk oppskriftene under.
Her finner du flere måter å steke ribbe, og ikke minst tips til hvordan du kan bruke restene.
Viestads ribbe med appelsin
Dagbladets Andreas Viestad har skrevet denne oppskriften, som tar for seg klassisk tynnribbe med nye smaker.
Ribbe til forrett
Det ser kult ut, og er utrolig enkelt. Du tar en potetskive, og legger på ribbe - vel, nesten så enkelt.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger
Velkommen til vårt kommentarfelt
Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.