Quiz: Hvor god er du på 2020-slang?

Test deg selv i vår uformelle quiz!

Noen ganger kan det være like vanskelig å forstå hva barnebarna sier eller skriver, som det er å lese grafittien de sprayer på veggene. Illustrasjonsbilde: Shutterstock/NTB Scanpic
Noen ganger kan det være like vanskelig å forstå hva barnebarna sier eller skriver, som det er å lese grafittien de sprayer på veggene. Illustrasjonsbilde: Shutterstock/NTB Scanpic Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Har du lest artikkelen om ordet «wolla» som nå er innlemmet i Norsk akademis ordbok? Her forklarer språkforskeren hvorfor hun ikke mener slang er et uttrykk for språklig forfall, og hvordan hun oppfordrer alle voksne til å holde oss oppdatert på ungdomsspråket.

Hun påpeker også at slang slett ikke er noe nytt. Et bevis på det finner du i quizen under: Et av slangordene som er flittig brukt av norske ungdommer i 2020, ble nemlig første gang omtalt skriftlig i 1923. Du finner svaret under quizen.

Gjettet du hvilket ord som stammer fra 1920-tallet? Du kan sjekke om du hadde rett i denne artikkelen fra New York Times.

Vi bryr oss om ditt personvern

vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer