Quiz: Hvor god er du på 2020-slang?

Test deg selv i vår uformelle quiz!

Noen ganger kan det være like vanskelig å forstå hva barnebarna sier eller skriver, som det er å lese grafittien de sprayer på veggene. Illustrasjonsbilde: Shutterstock/NTB Scanpic
Noen ganger kan det være like vanskelig å forstå hva barnebarna sier eller skriver, som det er å lese grafittien de sprayer på veggene. Illustrasjonsbilde: Shutterstock/NTB Scanpic Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Har du lest artikkelen om ordet «wolla» som nå er innlemmet i Norsk akademis ordbok? Her forklarer språkforskeren hvorfor hun ikke mener slang er et uttrykk for språklig forfall, og hvordan hun oppfordrer alle voksne til å holde oss oppdatert på ungdomsspråket.

Hun påpeker også at slang slett ikke er noe nytt. Et bevis på det finner du i quizen under: Et av slangordene som er flittig brukt av norske ungdommer i 2020, ble nemlig første gang omtalt skriftlig i 1923. Du finner svaret under quizen.

Gjettet du hvilket ord som stammer fra 1920-tallet? Du kan sjekke om du hadde rett i denne artikkelen fra New York Times.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.