Oppskrift på middager uten kjøtt

Prøv en uke uten kjøtt

Det er så mye annet godt å lage til middag. Her er sju oppskrifter på smakfulle vegetar- og fiskeretter.

Varier med grønnsaker: Fyll tallerkenen med friske og fargerike grønnsaker, som gjør det lettere å redusere kjøttforbruket.
Varier med grønnsaker: Fyll tallerkenen med friske og fargerike grønnsaker, som gjør det lettere å redusere kjøttforbruket. Vis mer
Publisert

(Vi.no): Vi oppfordres fra mange kanter om å redusere kjøttinntaket og finne alternative retter. Det er heldigvis ikke noe problem å lage både smakfull og næringsrik mat med mye grønnsaker og fisk i følge med spennende smakkombinasjoner.

Er fisk kjøtt? Vel, det kommer an på hvem du spør. Tradisjonelt henviser ordet kjøtt til muskler og fett fra pattedyr og fugl, og det er også det vi har ment i denne artikkelen.

Mandag:

Med bønner i gryta blir den både mettende og proteinrik. Kjøp ferdig kokte bønner på boks, som bare er å tilsette rett i gryta.

Tirsdag:

Bruk fisk du har tilgang på. Både laks og torsk passer i denne raske retten.

Onsdag:

Ikke kok brokkolien for lenge, for den er best når det er litt tyggemotstand.

Torsdag:

Seien har en mer karakteristisk smak enn andre hvite fisker og er derfor utmerket å bruke i oppskrifter med sterke ingredienser. Gremolata er en finhakket blanding av hvitløk, persille og sitron som gir en frisk smak på fisken.

Fredag:

Ved hjelp av en stavmikser er det svært enkelt å lage denne suppen, som har deilig smak av både spisskummen og chili.

Lørdag:

Du vil ikke savne kjøtt når du får smaken av denne spennende paien. Kjøp ferdigkokte rødbeter, så slipper du å koke betene selv.

Glutenfri paideig:

  • 4,5 dl glutenfri melmiks
  • 150 g smør
  • 4 ss vann (kaldt)
  • 0.5 ts salt
  1. Kna sammen smør, mel og salt til en grynete masse. Arbeid inn vannet og la deigen hvile tildekket i ca. ½ time i kjøleskapet.
  2. Trykk deigen godt ut en i paiform, ca. 24 cm i diameter.
  3. Forstek paiskallet midt i ovnen ved 225° i ca. 10 minutter, før fyllet legges i.

Søndag:

Mozzarella er en typisk pizzaost som har sitt opphav i det sørlige Italia. Opprinnelig er den laget av bøffelmelk, men i dag lages den også av kumelk. Osten har en mild, men litt syrlig smak, og kan brukes i all type matlaging og er egnet i retter hvor den skal smelte.

Vi bryr oss om ditt personvern

vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer