Prins Philip er død

Det bekrefter det britiske kongehuset. Han ble 99 år gammel.

GIFT I 1947: Dronning Elizabeth II av Storbritannia og ektemannen hertugen av Edinburgh på vei fra Westminster Abbey i London i forbindelse med bryllupet mellom prins William og Kate Middleton. Foto: Lise Åserud NTB
GIFT I 1947: Dronning Elizabeth II av Storbritannia og ektemannen hertugen av Edinburgh på vei fra Westminster Abbey i London i forbindelse med bryllupet mellom prins William og Kate Middleton. Foto: Lise Åserud NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Ifølge Dagbladet bekrefter det britiske kongehuset at Hertugen av Edinburgh, prins Philip er død. Han ble 99 år gammel.

«Det er med dyp sorg at hennes majestet dronninga kunngjør dødsfallet til sin elskede ektemann, hans kongelige høyhet prins Philip, hertug av Edinburgh», skriver dronninga i en uttalelse.

Dronning Elizabeths ektemann Prins Philip ble født 10. juni 1921 på den greske øya Korfu. Hans foreldre var Prinsesse Alice av Battenberg og prins Andrew av Hellas og Danmark. Philip var en av fem søsken. Kort tid etter at han ble født, ble familien tvunget til å flykte fra Hellas under den gresk-tyrkiske krigen i 1922.

Philip ble født på Korfu, men ble oppdratt i Storbritannia. Han utdannet seg som sjøoffiser og tjenestegjorde i den britiske marine under andre verdenskrig. Prins Philip av Hellas og Danmark giftet seg med dronning Elizabeth i 1947. Han ble britisk statsborger samme år etter å ha avstått fra sine rettigheter til den greske tronen, og tok sin morsslekts britiske navn Mountbatten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.