Familiehemmeligheter:

- Pappa tok med seg sin største hemmelighet i grava

I løpet av en ettermiddag ble livet slik hun kjente det snudd på hodet for Sølvi. - Kjell er ikke faren din. Det er en som heter Per, fortalte moren.

FAMILIEHEMMELIGHET: -Det er litt rart at han tok med seg hemmeligheten i graven, tenker Sølvi om faren Kjell - som aldri røpet at han ikke var hennes biologiske far, men som alltid var der for henne likevel. FOTO: Astrid Waller
FAMILIEHEMMELIGHET: -Det er litt rart at han tok med seg hemmeligheten i graven, tenker Sølvi om faren Kjell - som aldri røpet at han ikke var hennes biologiske far, men som alltid var der for henne likevel. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

I dag skulle pappa blitt 82. Han var en stor mann. I dag vet jeg at han var en enda større mann enn jeg visste om. Han tok med seg sin største hemmelighet i graven. En hemmelighet han bevarte så godt at jeg aldri har visst at jeg aldri var hans ekte datter. Han lot meg vite at jeg var elsket. Minst like høyt som hans ekte barn. (...)

Slik startet Sølvi Strifeldt (53) et innlegg på Facebook i november 2020. Til daglig er det sminkevideoer og vakre bilder den prisbelønnede makeupartisten pleier å dele her, men denne gangen var innholdet av en helt annen art. Når vi ringer henne for bakomhistorien, er hun fortsatt lettere overveldet, men mest av alt glad og lattermild.

- Det er fascinerende. Mest av alt fascinerende. Jeg har ledd så mye av denne historien. Det er som om noen har diktet opp en helt usannsynlig historie, og gitt den til meg.

To år er gått siden den forunderlige dagen Sølvi dro for å besøke moren sin, og syntes hun virket så rar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.