Trendy med grått hår

Overgang til grått hår? Her er tipsene

Om du vil skjule det grå eller la det skinne er opp til deg, her er tipsene du trenger uansett hårfarge!

VOKSEN OG FAB:
Helen Mirren har
alltid båret sin
sølvgrå manke
med stil. Sjekk
forresten sminken
hennes – helt
perfekt. Foto: NTB Scanpix
VOKSEN OG FAB: Helen Mirren har alltid båret sin sølvgrå manke med stil. Sjekk forresten sminken hennes – helt perfekt. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
SALMA HAYEK farget

håret grått for sin rolle

i filmen The

Hummingbird Project.

Legg merke til de ulike

nyansene! Foto: NTB Scanpix
SALMA HAYEK farget håret grått for sin rolle i filmen The Hummingbird Project. Legg merke til de ulike nyansene! Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Vi.no): Frisyren din har mer å si for hvordan du framstår som type, enn du kanskje tror. En litt uheldig hårfasong kan få deg til å se satt og kjedelig ut, og en feil fargenyanse kan framheve linjer og gjøre at huden ser mer gusten ut. Og det har vi jo ikke lyst til! Men det kan være vanskelig å vite hva man kler. Vi forandrer tross alt utseende gjennom årenes løp, og det som var kledelig i 20-årene er ikke nødvendigvis like kledelig etter fylte 50. Dessuten kan det være vanskelig å gå bort fra måten man har farget og klippet håret på i årevis. Eller kanskje du er en av dem som ikke går så ofte til frisøren, men bare har latt håret gro?

Den perfekte sølvmanken

Grått hår er hottere enn noen gang, og skal vi tro internasjonale trendmedier som Vogue, InStyle og Harper´s Bazaar spås det at vi går et grått år i møte. Men selv om de oppfordrer til å la det grå håret gro så er det ikke alle damer med mulighet for en vakker sølvmanke, som ønsker å ta det grå steget helt ut ennå.

DIANE KEATON er blitt et moteikon
for både voksne og langt yngre damer. Gråfargen henens er nyansert og
kald og har
dybde. Håret
er klippet slik at
det rammer inn
ansiktet på en
myk måte, i tillegg
til at frisyren er enkel å style. Foto: NTB Scanpix
DIANE KEATON er blitt et moteikon for både voksne og langt yngre damer. Gråfargen henens er nyansert og kald og har dybde. Håret er klippet slik at det rammer inn ansiktet på en myk måte, i tillegg til at frisyren er enkel å style. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Grått hår har til alle tider skapt frustrasjon blant mange kvinner. Noen føler gjerne at de grå stripene får dem til å se eldre ut hvis de dukker opp før rynkene har rukket å bli så framtredende. Løsningen har vært hårfarger i ulike nyanser. Men hvis du ønsker å gå for grått, er det et par ting du bør tenke på når sølvmanken er på plass, og ikke minst den mer eller mindre lange veien dit!

– Hvor lang tid det tar å gro ut et flott, grått hår avhenger av lengden på håret, hvor mye du er villig til å klippe, og hårkvaliteten din, sier frisør Yvonne Torp ved Hope Hair i Drøbak.

Kalde farger

- Den første perioden er det smart å gå litt oftere til frisøren enn du pleier, slik at overgangen blir penest mulig og håret hele tiden ser glansfullt ut. Så kan du drøye lenger mellom hvert frisørbesøk etter hvert. I tillegg er pleien du gjør hjemme veldig viktig.

CARMEN DELL’OREFICE

er faktisk 87 år gammel!

Hun er et levende

eksempel på at klær,

hud, hår og sminke

henger nøye sammen. NTB scanpix
CARMEN DELL’OREFICE er faktisk 87 år gammel! Hun er et levende eksempel på at klær, hud, hår og sminke henger nøye sammen. NTB scanpix Vis mer

Torp mener at noe av det viktigste du må gjøre for å holde gråfargen og overgangen til den ungdommelig, er å sørge for at fargen er kald og at håret er glansfull. Det fikser du med fukt og jevnlig bruk av lillapigmentert pleie som sjampo for grått hår, eller jevnlige frisørbesøk for å få et kaldt fargeskyll i håret. Gulstikket som ofte oppstår kan få huden til å se gusten ut, som igjen gjør at du ser mer sliten og eldre ut.

Skikkelig ettervekst er heller ikke spesielt vakkert, og for penest måte å gro ut håret på foreslår Yvonne Torp å legge inn lyse striper i etterveksten. Etter hvert som håret gror legger man inn færre og færre striper. Er håret i utgangspunktet mørkt skal det først farges lysere, før man etter hvert legger inn striper i etterveksten. Uansett må hårfargen holdes kald.

Striper som Sharon Stone

Amerikanske Briana Cisneros er blant verdens ledende kolorister; spesialister på hårfarge. Hun er oppvokst i Hollywood med en far som lager animasjonsfilmer, og sier til Allers at hun oppfatter verden som en filmscene og bruker den tankegangen også når hun farger hår. Hun foreslår som Yvonne å legge inn striper i etterveksten for å gjøre overgangen mest mulig myk. Men hun har enda et triks i ermet:

– Har du langt hår kan du lage en nydelig balayage. Er gråfargen lys innerst, gjør du mellompartiet mørkere – som igjen går over til litt lyst i tuppen. Er gråfargen mørkere kan du gjøre balayagen lysere. Sakte, men sikkert går håret over i det naturlige, sier Briana.

SHARON STONE gjør
det smart med så
mange nyanser av
blondt i håret fordi
den grå etterveksten
blir mindre synlig. Foto: NTB Scanpix
SHARON STONE gjør det smart med så mange nyanser av blondt i håret fordi den grå etterveksten blir mindre synlig. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Yngre med riktig farge

Selv om de grå hårene har kommet godt til syne, er det ikke alle som ønsker å la den grå manken vokse ut. Grått hår er en blanding av pigmentfritt hår blandet med din opprinnelige hårfarge. Jo flere pigmentfrie hårstrå du har, desto gråere blir håret. Grått hår er mer porøst og stivere, og blir derfor også mer uregjerlig og mindre glansfullt.

SUSAN SARANDON har
mørkt hår, men det er liv
i fargen i tillegg til at
frisyren er myk og tilpasset
ansiktet hennes. Foto: NTB Scanpix
SUSAN SARANDON har mørkt hår, men det er liv i fargen i tillegg til at frisyren er myk og tilpasset ansiktet hennes. Foto: NTB Scanpix Vis mer

– Den vanligste og største feilen man gjør er å farge håret for mørkt. Det framhever alle linjene, konturene i ansiktet blir hardere og etterveksten kommer tydeligere til syne. Dessuten må man gå til frisøren oftere enn man er vant med, slik at fargen alltid er glansfull med riktig nyanse og uten ettervekst, sier Miriam Andresen som driver frisørsalongen Amnt.

Hun anbefaler også å gå over til kjøligere nyanser, selv om håret farges. Det har noe med hudtonen man får når man blir eldre å gjøre. Farge, klipp og stil henger nøye sammen, og det hjelper ikke om fargen er perfekt hvis frisyren er gammeldags eller at man unnlater å klippe håret. Hvis håret er for langt med like lengder dras ansiktet med sine rynker nedover.

– Du må begynne å ta hensyn til hvordan håret er blitt, mener hun, og forklarer videre at håret påvirkes av både medisiner, miljø, hva du spiser og at det faktisk har blitt eldre. Dessuten anbefaler hun å legge en plan med frisøren med utgangspunkt i dine budsjetter og hva du ønsker.

HELENA
CHRISTENSEN
med mørke,
lange lokker,
men mykt
med edgy
klipp. Foto: NTB Scanpix
HELENA CHRISTENSEN med mørke, lange lokker, men mykt med edgy klipp. Foto: NTB Scanpix Vis mer

– Hvis du ønsker å se ungdommelig og fresh ut må du legge det inn i budsjettet ditt. Både frisørbesøk, riktig pleie og styling hjemme, sier Miriam.

Briana Cisneros mener at du også må tenke på hvordan du kler og sminker deg. Du kan være voksen og «fab», men du kan også se eldre ut. Invester i stilige klær, og marker brynene, øynene og leppene slik at du ikke «mister ansiktet». Hennes fargeteknikk går ut på å farge håret i mange lag, noe som skaper en 3D-effekt som gir inntrykk av fylde. Er fargen helt lik, mørk og tett, kan frisyren virke som en hjelm og bli veldig hard mot ansiktet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.