Hvordan redde ekteskapet?

Nysgjerrighet kan redde ekteskapet

Forutsigbarhet er trygt men forferdelig kjedelig i lengden, mener psykolog. Her får du tipsene som alle ektepar bør lese.

GODT EKTESKAP: Mange år sammen trenger ikke å bety kjedsomhet og forutsigbarhet. Tipsene får du i denne saken! Foto: Shutterstock.
GODT EKTESKAP: Mange år sammen trenger ikke å bety kjedsomhet og forutsigbarhet. Tipsene får du i denne saken! Foto: Shutterstock. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Joda - i alle ekteskap vil det være konflikter og problemer, helt normalt.

- Ofte vil det være noen situasjoner eller diskusjoner som gjentar seg, og det utvikler seg et mønster som etter hvert kan fange paret i bestemte måter å forholde seg til hverandre på, sier Johanne Thornes, psykolog og parterapeut ved Montgomery AS.

Det mest typiske er at den ene parten blir mer og mer pågående i sitt forsøk på å få kontakt og bekreftelse av å være elsket, mens den andre trekker seg mer og mer unna og føler seg utilstrekkelig og ikke bra nok, mener psykologen.

Derfor blir vi lei av hverandre

Det kan selvsagt være flere grunner til at man blir lei i ekteskapet, men det er særlig én ting mange par har til felles, ifølge psykologen:

- Å være lei av hverandre handler kanskje først og fremst om en følelse av forutsigbarhet. Forutsigbarhet er trygt, men også forferdelig kjedelig i lengden, understreker hun.

Men samtidig spør hun:

- Kjenner du partneren din virkelig så godt som du tror?

Ifølge Thornes har psykologer gjort eksperimenter med par og fått dem til å gjette på hva partneren vil svare på forskjellige spørsmål.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.