Norges verste psykopater og massemordere

Nils Narumseie drepte to ektepar og fire barn med øks. Etterpå brente han ned huset

- Narumseie hadde alle tegnene på den klassiske psykopat: han var nemlig dyremishandler og tyv også.

RANDSFJORDEN: I et hus ved Randsfjorden i Oppland ble to ektepar og fire barn drept med øks i 1833. Morderen, Nils Narumseie, ble selv henrettet med øks, som en av de siste i Norge som fikk denne typen dødsstraff. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
RANDSFJORDEN: I et hus ved Randsfjorden i Oppland ble to ektepar og fire barn drept med øks i 1833. Morderen, Nils Narumseie, ble selv henrettet med øks, som en av de siste i Norge som fikk denne typen dødsstraff. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Vi.no): På 1700-tallet var neppe begrepet «psykopat» kjent, men personene og deres gjerninger var velkjente.

Det forteller Torgrim Sørnes, lege og forfatter av fire bøker som tar for seg norske henrettelser i perioden 1765 - 1876.

Forfatteren mener at serie- og massemordere er psykopater alle sammen, uten unntak.

- Dette er mennesker som ikke har noen som helst slags fornemmelse av at andre menneskers liv betyr noe som helst, forteller Sørnes.

Mannen som inngår i historien som en av Norges aller verste psykopater, er morderen Nils Nilsen Narumsbakken, også kjent som Nils Narumseie.

Hans bestialske ugjerning rystet Norge.

Les også: Tortur og dødsstraff foregikk også i Norge

En klassisk psykopat

- Narumseie hadde alle tegnene på den klassiske psykopat: han var nemlig dyremishandler og tyv også, sier Sørnes til Vi.no.

Men det Narumseie ble mest kjent for, var de brutale mordene han gjennomførte i 1833.

Psykopaten brukte øks til å drepe et yngre og et eldre ektepar, samt fire barn på horribelt vis. Det yngste barnet var en tre måneder gammel baby, det eldste barnet ni år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.