Hekser i påsken

Nattverden på skjærtorsdag kunne avsløre hekser

Påsken er slett ikke forbeholdt kristenfolket alene. Også hedensk heksetro hører påsken til.

NATTVERD: Dette er Jesu legeme, dette er Jesu blod. Nattverden symboliserer Jesu siste måltid med disiplene. Under heksejakten mente man at presten kunne gjenkjenne en heks fordi hun gikk til nattverd med onde hensikter. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB
NATTVERD: Dette er Jesu legeme, dette er Jesu blod. Nattverden symboliserer Jesu siste måltid med disiplene. Under heksejakten mente man at presten kunne gjenkjenne en heks fordi hun gikk til nattverd med onde hensikter. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB Vis mer
Publisert

Følg oss på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her. Denne artikkelen ble første gang publisert 12.april 2019.

Vi vil helst ikke tenke på de hinsides grufulle hendelsene som preger vår historie fra 1500- og 1600-tallet, men det som skjedde, kan vi aldri endre på.

Det handler om den verste menneskeforfølgelsen i norgeshistorien – heksejakten.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.