Festmåltid: Skrei med lever og rogn kalles skreimølje og det er slik det serveres i Lofoten. Mange foretrekker eggesmør eller bacon som tilbehør. Foto: Synøve Dreyer
Festmåltid: Skrei med lever og rogn kalles skreimølje og det er slik det serveres i Lofoten. Mange foretrekker eggesmør eller bacon som tilbehør. Foto: Synøve Dreyer Vis mer

Oppskrifter for hele uka

Nå er det tid for skrei

Skrei er en fantastisk god fisk og den er lett å tilberede, så unn deg et godt fiskemåltid denne uka.

(Vi.no): Planlegg uka og sett opp en meny som gjør hverdagen litt enklere. Nå er det fersk skrei i fiskedisken, så unn deg et skikkelig godt fiskemåltid.

Mandag:

Start uke med en fyldig hjemmelaget tomatsuppe.

Tirsdag:

Omelett er supermat på travle hverdager og den metter godt.

Onsdag:

Rester av pasta er supert å bruke i en grateng.

Torsdag:

Lapskaus lager du enkelt med noen gode pølser, poteter og grønnsaker. Perfekt middag midt i uken og med rørte tyttebær er fast følge.

Fredag:

Endelig fredag og da kan det smake med en lettlaget og fyldig kyllinggryte.

Lørdag:

Skrei er norsk torsk på sitt beste! Kjøp den gjerne skinn og beinfri i delikate fileter, så er den lett å variere.

Søndag:

Inviter på søndagsmiddag med denne gryten som inneholder masse deilige rotgrønnsaker. La gryten koke på svak varme noen timer så blir den ekstra smakfull.